Actualitat

L’Urgell pesa la brossa dels pobles i millorarà el reciclatge

SEGREcom
22-01-2016
  • L’Urgell pesa la brossa dels pobles i millorarà el reciclatge

El consell comarcal de l’Urgell instal·larà uns sistemes de control de pes als camions de la recollida de residus de la societat Urgell Net SA, que s’encarrega de la recollida de residus a la comarca. El president, Salvador Bonjoch, va explicar que l’objectiu d’aquests nous sistemes de control és doble. D’una banda, "saber amb exactitud els residus que es generen en cada municipi", i de l’altra, "millorar les xifres del reciclatge fomentant la recollida selectiva ubicant els contenidors en punts estratègics, o bé instal·lant més contenidors allà on resulti necessari".

Està previst instal·lar un total de 10 bàscules que tenen forma de ganxo als 10 camions que actualment té en servei Urgell Net SA (dos es van estrenar al desembre). També s’instal·larà un sistema informàtic que permetrà portar el control del pes en cada moment de tots els contenidors i municipis. El pressupost de licitació és de 110.594 euros.

La comarca de l’Urgell compta amb 36.526 veïns, produeix anualment 15.555 tones de residus i es troba a la cua del reciclatge a Lleida.

La comarca només recicla un 35% dels residus urbans que genera, quan la mitjana catalana és del 38%. Malgrat tot, el municipi que millor recicla de la província de Lleida, Verdú, es troba precisament a la comarca, amb una taxa del 65%, i ho fa mitjançant el sistema de recollida porta a porta des del 2009.

Per millorar les xifres i aconseguir estalvi econòmic, el consell ja va dur a terme a l’octubre i novembre una campanya per fomentar la recollida selectiva de la fracció orgànica. Sota el lema A l’Urgell, reciclem i guanyem. Reciclar compta!, la campanya va arribar a més de 20.000 persones, entre les quals s’ha de destacar 2.600 escolars d’entre 6 i 12 anys i 500 grans productors d’orgànica. També es van repartir 15.000 díptics, 2.000 bosses reutilitzables i 1.200 contenidors de 10 litres als mercats setmanals.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?