Actualitat

L'ús de la bicicleta creix un 150% en 10 anys

SEGREcom
24-09-2014
  • L'ús de la bicicleta creix un 150% en 10 anys

L'ús de la bicicleta a Lleida ha crescut en un 150 per cent en els últims deu anys, segons un estudi portat a terme per l'ajuntament que compara dades recollides l'any passat amb les d'un altre informe previ del 2003. El nombre de desplaçaments amb bicicleta a Lleida s'estima en 5.500 al dia i l'àrea de la ciutat per on més passen és la compresa entre la rambla Ferran, Blondel, avinguda del Segre i el pont Vell, amb 640 viatges diaris.

El punt on s'ha registrat la intensitat mitjana diària màxima és la Banqueta, amb 412 bicicletes al dia. L'estudi detecta que és als trams que tenen carril bici on hi ha un increment més important d'usuaris. El segon encreuament més important per al pas de bicicletes és el de Ricard Viñes (Balmes, Prat de la Riba i Rovira Roure), en el qual no hi ha carril bici i on l'increment d'usuaris baixa al 92 per cent en 10 anys.

El 79 per cent de ciclistes són homes i el 88 per cent de desplaçaments són per motius de feina o estudis, mentre que només el 12 per cent són per esport.

La Paeria, va anunciar ahir l'alcalde, Àngel Ros, preveu augmentar els trams de carril bici, prioritzant la connexió dels ja existents i l'enllaç nord-sud de la ciutat.

És per aquest motiu que ja s'han iniciat obres, com va avançar SEGRE, per instal·lar carril bici al carrer Lluís Companys i la rambla d'Aragó (entre l'Escorxador i Joan Baget) que es complementaran aviat amb les obres de la plaça Pau Casals, que s'aprofitaran per posar carril bici també a Balmes, el segon carrer amb més intensitat de pas de bicicletes (285 al dia). En total, sumaran 890 metres a la xarxa actual. L'actuació a la rambla comportarà canviar places d'aparcament de bateria a línia, per tal de guanyar seguretat viària, encara que es perdran alguns pàrquings.

Entre aquestes obres i altres a les avingudes Estudi General, València i Torrevicens la ciutat guanyarà 3,7 quilòmetres més de carril bici, que se sumaran als 35,2 existents ara.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta