Actualitat

Mascarell diu que "Catalunya ara necessita l'energia de les ametlles"

SEGREcom
22-09-2014
  • Mascarell diu que "Catalunya ara necessita l'energia de les ametlles"

La pluja a mig matí no va evitar ahir l'èxit de públic en l'onzena edició de la Fira de l'Ametlla de Vilagrassa. La jornada va ser inaugurada pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que va comparar les qualitats de l'ametlla amb la situació que viu Catalunya en aquests moments: "L'ametlla té uns components imprescindibles per a la vida com són l'energia, la resistència i la salut, elements necessaris per resistir el moment que viu el país."

També va elogiar els guardons que entrega cada any la Fira, que va qualificar com "un acte de reivindicació de la cultura catalana en les seues dimensions més àmplies, des de l'agricultura local com a marca de l'esforç, la constància i la continuïtat, fins a la cultura creativa". El certamen va entregar l'Ametlla de Plata a Dagoll Dagom, que acaba de reestrenar Mar i Cel. El guardó va ser recollit per Anna Rosa Cisquella, membre històric de la companyia i amb arrels a Ivorra. L'homenatge a l'agricultura local va ser per a la veïna de Vilagrassa de 88 anys Sofia Boliart. Finalment, la distinció de Corriolaire Major va recaure en l'actor Joan Carreras per la seua interpretació a la sèrie de TV3 39+1.

D'altra banda, Francesc Serres va guanyar el concurs de pujar un sac d'ametlles amb politja al campanar amb un temps de 9,62 segons. Durant la jornada també es van presentar les postres típiques de Vilagrassa, elaborades pel cuiner Miquel Rístel, un torró d'ametlla, mel i sucre. El públic va poder disfrutar d'una demostració de cuina de l'ametlla a càrrec de l'Escola d'Hosteleria de Lleida i d'un dinar popular.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

L'obertura del turisme estranger al juliol et sembla...