Actualitat

Massa càstig

05-10-2015
  • Massa càstig

L'ICG Lleida Llista va perdre ahir la condició d'invicte al caure a l'Onze de Setembre davant d'un Liceo que va demostrar la seua qualitat però el resultat final del qual, 6-11, va ser excessiu per als mèrits que van fer els d'Albert Folguera, que no van abaixar mai els braços però van acabar trasbalsats per les decisions arbitrals. Fins a quatre targetes blaves van veure els llistats, a més d'una roja directa al porter Lluís Tomàs per dirigir-se a un dels col·legiats quan era a la banqueta sancionat.

Al final del partit, els col·legiats van fer constar a l'acta el següent: «Quan estant sancionat amb targeta blava i es trobava complint el corresponent temps de sanció i amb el temps en joc, s'ha aixecat i dirigint-se a l'àrbitre ha dit: 'Si tornes a Lleida te n'assabentaràs."» També van fer constar que Lluís Tomàs es va dirigir al finalitzar el partit cap al vestidor dels col·legiats per demanar disculpes per l'incident. Al porter llistat li caurà, com a mínim, un partit, encara que el club pensa presentar recurs per evitar una sanció major.

Igualtat d'inici

El partit va començar amb moltes reserves per part dels dos equips i sense amb prou feines aproximacions clares. El Liceo, que arribava a Lleida amb l'obligació de guanyar el primer partit després de perdre la passada jornada a casa davant del Reus, va trencar la igualada de la mà de la seua estrella, Jordi Bargalló. L'ICG no va tardar a respondre i 20 segons més tard, després d'un robatori de pilota, Necchi va batre Malián per restablir la igualada.

L'alegria, no obstant, tot just va durar mig minut, el temps que va necessitar Lamas per situar l'1-2. Els gallecs van enllaçar quatre minuts de gran nivell i van desarborar els llistats, que van encaixar tres gols de forma consecutiva per elevar la renda fins a l'1-5, que podria haver estat més si no fos per l'actuació de Lluís Tomàs.

Un penal sobre Esteve Pujals va permetre a Necchi retallar diferències (2-5), però el Liceo no va tardar ni dos minuts a tornar a tenir els 4 gols de renda (2-6) gràcies a un discutit penal que va transformar Antonio Pérez. Allà va començar el concert dels col·legiats. Van mostrar targeta blava a Trilla a l'entendre que havia fet la traveta a un rival, quan aquest sols va relliscar amb una de les publicitats de la pista. La falta directa que va ocasionar la targeta la va aturar el porter llistat. L'últim minut va ser un festival de gols, un per als gallecs i dos del Llista que donava esperances per a la segona meitat (4-7).

A la represa, el Llista va sortir decidit a vendre cara la derrota i va gaudir de diverses ocasions clares per retallar encara més les diferències, però el porter gallec va estar molt encertat. Va ser un altre penal el que va permetre al Liceo fer pujar el 4-8. Tot seguit, cada equip va anotar el cop de càstig derivat de la desena falta (5-9).

Si hi havia alguna esperança de remuntada, el Liceo es va encarregar d'esvair-la amb dos gols en tot just dos minuts que van situar un ja inabastable 5-11, si bé l'ICG va arribar a enviar fins a tres boles al pal abans que Andreu Tomàs establís el definitiu 6-11 amb el seu germà Lluís ja al vestidor expulsat.

Tomàs demana disculpes

Els àrbitres van posar a l'acta que el porter va dir: "Si tornes a Lleida te n'assabentaràs"