Actualitat

Matemàtiques amb menys alumnes a 3r d'ESO i reforç de la geometria

SEGREcom
07-07-2015
  • Matemàtiques amb menys alumnes a 3r d'ESO i reforç de la geometria

Els instituts hauran d'impartir l'any vinent a tercer d'ESO una hora de matemàtiques desdoblada. És a dir, en lloc d'una aula de 30 alumnes, en dos de 15. La llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa, la llei Wert, ja preveia una hora més de matemàtiques, però els centres han sabut fa escassos dies que Ensenyament planteja ara que aquesta hora sigui desdoblada i, a més, que hauran de reforçar l'aprenentatge de geometria, després de constatar que "els resultats de les proves d'avaluació d'ESO demostren una dificultat notable i persistent en aquest camp".

Així ho indiquen les instruccions d'Ensenyament de cara al pròxim curs, que acaben de conèixer els responsables dels centres. I és que el 67% dels estudiants va suspendre l'apartat de geometria de l'examen de matemàtiques de les últimes proves de nivell de quart d'ESO. Per intentar reconduir aquesta situació, Ensenyament ha posat a disposició dels centres un document amb "orientacions pràctiques per a la millora de la geometria", que aporta una mostra d'activitats pràctiques i dinàmiques perquè els alumnes aprenguin millor aquesta matèria. Així mateix, apunta per a això a l'ús d'un softwarematemàtic interactiu lliure que reuneix geometria, àlgebra i càlcul.

El document no detalla com aplicar el desdoblament, fet que critiquen els centres, igual que el retard a rebre'ls.

Les instruccions indiquen, a més, que s'han d'impartir unes matemàtiques aplicades per als alumnes que s'encaminen cap a l'FP i altres més científiques per als que aniran a Batxillerat, però precisa que tots els alumnes han d'haver après els coneixements de les dos. Ensenyament preveu per a quart d'ESO una doble titulació per evitar separar, com preveu la Lomce, els alumnes en funció de si volen fer després Batxillerat o FP.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Et sembla bé relaxar l'ús de mascareta?