Actualitat

Méliès i Sorolla, a Lleida

SEGREcom
17-12-2014

L'il·lusionista i cineasta francès Georges Méliès és considerat el primer mag del cine. Joaquín Sorolla, amb les seues pintures, va ser un mag de la llum. Tots dos seran els protagonistes de les exposicions del 2015 de CaixaForum Lleida, que aquest divendres 19 de desembre compleix el 25 aniversari.

Georges Méliès. La màgia del cinema mostrarà, entre el 12 de febrer i el 19 de juliol del 2015, la importància que ha tingut l'obra del director de Le voyage dans la Lune (1902) en la història del setè art, les seues fonts d'inspiració i el seu univers a través de projeccions, aparells de reproducció d'imatge i altres objectes pertanyents a un dels creadors de cine més importants, que recentment va immortalitzar Martin Scorsese, a la seua pel·lícula La invención de Hugo. Serà a través d'una exposició organitzada per la Cinémathèque Française i l'Obra Social La Caixa. Posteriorment, a la tardor arribarà a CaixaForum Lleida una exposició sobre pintor Joaquín Sorolla (València, 1863 - Madrid, 1923), de la qual s'està ultimant la producció. Malgrat que encara falta perfilar detalls i adequar-los a l'espai expositiu, el que sí que és clar és que serà una selecció d'obres de l'artista valencià que posarà de manifest la forma de pintar del creador, i sobretot, de captar el color i traslladar-lo a la tela. De fet, CaixaForum Barcelona va exposar recentment Sorolla. El color del mar i, amb més de 175.000 visitants, es va convertir en una de les deu més freqüentades de la història de l'entitat. Encara que a Lleida no arribarà la mateixa mostra, és de suposar que implicarà també un reclam considerable.

D'aquesta forma, les exposicions seran probablement un dels majors atractius de la commemoració del 25 aniversari de CaixaForum Lleida, un equipament que des de la seua inauguració ha rebut més d'1,7 milions de visitants, xifra que suposa una mitjana de 76.300 persones anuals, segons van explicar ahir el director de l'àrea de Negoci de La Caixa a Lleida, Ignasi Fanlo, i la directora de CaixaForum Lleida, Maribel Tost.

Durant aquests anys, les activitats de ciència i les exposicions han sigut el vaixell insígnia de la institució. Entre aquestes últimes cal destacar Mòmies egípcies. El secret de la vida eterna, amb més de 34.000 visitants entre el desembre del 2012 i l'abril del 2013, fins ara la més visitada de la història de l'espai cultural.

Ignasi Fanlo va destacar que durant aquest quart de segle l'equipament s'ha convertit en "tot un referent cultural a la ciutat". En aquest sentit va recordar que "fa 25 anys, Lleida no tenia l'oferta actual, la qual cosa demostra que el 1989, la nostra va ser una aposta cultural forta".

"CaixaForum Lleida és un referent de present, del passat i del futur", va sentenciar. Per la seua part, Maribel Tost va recordar que en aquests 25 anys l'entitat s'ha bolcat en activitats familiars, escolars i científiques, amb les exposicions com a punt fort.

visitants anuals

CaixaForum Lleida ha rebut una mitjana anual de 76.000 visitants des de la seua inauguració el 1989

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?