Actualitat

Més donants d’òrgans

SEGREcom
02-06-2016
  • Més donants d’òrgans

La donació d’òrgans va camí de marcar un rècord aquest any a les comarques lleidatanes. I és que des del mes de gener passat Lleida ha registrat vuit donants vàlids d’òrgans, dos més que els comptabilitzats en tot el 2015. A més, no s’ha comptabilitzat cap negativa familiar.

"Habitualment, una de cada set rebutja la donació dels òrgans d’un familiar mort. Cal entendre la situació perquè acaben de perdre un ésser estimat. Però aquest any totes les famílies a les quals els ho hem plantejat han dit que sí", va explicar ahir Mariona Badía, coordinadora de trasplantaments de l’Arnau de Vilanova, coincidint amb el Dia Mundial del Donant.

La generositat d’aquestes persones ajuda que molts malalts puguin continuar vivint. Així, 47 lleidatans van rebre l’any passat un òrgan (33 de ronyó, quatre d’un donant viu), vuit més que el 2014, i des del gener una altra vintena han estat trasplantades (14 de ronyó, un de donant viu; cinc de fetge; i un de cor). Aquesta última xifra és similar a la del mateix període de l’any passat.

Tanmateix, la llista d’espera no ha parat de créixer. Actualment, 77 veïns de les comarques de Ponent estan esperant un òrgan, 16 més que en la mateixa data del 2015. La gran majoria d’ells, 70, necessita un ronyó i els altres set, un fetge.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta