Actualitat

Més pobres, menys recursos

SEGREcom
31-07-2014
  • Més pobres, menys recursos

Creu Roja Lleida va oferir el seu suport durant el 2013 a 11.705 persones en els seus programes de lluita contra la pobresa i l'exclusió social, xifra que suposa un increment del 41% respecte al 2012 (8.300 persones) i gairebé el doble que el 2011, quan van ser 5.932 els beneficiaris. Així ho indica la memòria de Creu Roja Lleida del 2013, que van presentar ahir la presidenta de l'entitat, Dolors Curià, i la coordinadora Mireia Garra. "Els nostres recursos són limitats i els usuaris no deixen d'augmentar", va afirmar Curià, i va destacar la feina i la col·laboració altruista dels voluntaris i els socis. "Gràcies a ells podem ser més independents de les institucions i arribar a més gent amb necessitats", va afegir.

La lluita contra la pobresa, el foment de l'ocupació i l'atenció a la infantesa són els tres eixos bàsics de l'actuació de Creu Roja. Entre els programes de lluita contra la pobresa figuren la distribució d'aliments (2.034 usuaris), l'atenció a persones sense llar (374 serveis), atenció a temporers (948), les accions de suport a domicili a persones grans (39) o els ajuts a l'habitatge (64), entre altres serveis.

Quant a l'ocupació, Creu Roja Lleida va atendre l'any passat 1.260 usuaris. D'aquests, 454 van seguir un itinerari personalitzat d'inserció laboral i el 48% va aconseguir una ocupació. Per la seua part, Creu Roja Joventut va potenciar el programa nadalenc de recollida de joguets, que va arribar a 2.579 nens (un 70% més), i el de reforç escolar, amb 32 alumnes.

Creu Roja Lleida forma part de l'Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil, una iniciativa d'àmbit català que pretén recaptar un milió d'euros per distribuir aliments entre els nens.

La memòria de Creu Roja Lleida reflecteix que la institució humanitària compta amb 1.760 voluntaris a tota la província i 15.162 socis, entre particulars i empreses.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta