Actualitat

Mobiliari nòmada amb material

SEGREcom
13-02-2016
  • Mobiliari nòmada amb material

El col·lectiu Makea tu Vida ha impartit aquesta setmana un taller a l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol, en el qual ha revelat als assistents tècniques per fer mobles i objectes de decoració, així com dissenyar espais confortables.

Sota el títol Mobiliari nòmada. Disseny i construcció col·lectiva del mobiliari, uns 25 alumnes, tant de disseny d’interiors de l’Escola com persones sense sostre usuàries dels serveis de l’Àrea d’Inclusió de la Paeria van treballar durant tota la setmana i fins ahir en aquestes classes en les quals van fer servir metodologies de disseny obert, que els han permès desenvolupar un sistema de mobiliari acollidor per a pisos habitats de forma temporal per diferents persones. Entre d’altres, van treballar amb materials procedents de residus de recursos municipals com poden ser caixes o fustes. D’aquesta forma, els alumnes van manipular aquests elements aprofitant-ne les formes i propietats físiques per transformar-los en alguns dels diferents objectes que necessita una llar.

Els assistents al taller van rebre ahir la visita del tinent d’alcalde Xavier Rodamilans i de la directora del centre, Marta Pallarès. Rodamilans va destacar la possibilitat que havia ofert el taller per adaptar-se tant a les diferents característiques dels alumnes, com als materials i a les tècniques. El regidor de les Polítiques per al Dret de les Persones va explicar que el taller forma part de la Setmana Rosa de l’escola d’art i del programa d’activitats de La Saleta. El resultat del taller podrà veure’s en forma d’exposició entre el març i el maig.

La Saleta, art i solidaritat

La Saleta (al carrer la Panera, 7) naix d’una aliança entre l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol i La Panera per obrir el menjador social a la ciutat a través d’actuacions artístiques i tallers per als usuaris dels serveis d’atenció a les necessitats bàsiques.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Com t'agrada celebrar la festa de Sant Joan?