Actualitat

Mor una nena d'un any de Ponts després d'ennuegar-se mentre menjava a la guarderia

Segre
04-11-2013
  • Ponts
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu de la localitat de Ponts.

Una nena de Ponts de poc més d'un any d'edat va morir aquest diumenge després d'ennuegar-se fa 15 dies mentre estava menjant amb els seus companys a la guarderia municipal, segons va confirmar a aquest diari l'alcalde d'aquest municipi de la Noguera, Francisco García.

Els fets van ocórrer el passat dijous 24 d'octubre, mentre la petita estava menjant a la guarderia Balú.

Tot sembla indicar que es va ennuegar i el menjar li va anar a parar als pulmons, en lloc de l'estómac. Davant de la gravetat de les circumstàncies, la nena va ser traslladada en helicòpter fins a l'Hospital Sant Pau de Barcelona, segons van informar algunes fonts, encara que finalment els metges no van poder fer res per salvar-li la vida. La petita va morir ahir al no poder superar el contratemps. "Al principi semblava que mostrava signes de recuperació, però desgraciadament no ha pogut ser així", lamentava ahir l'alcalde. García també va explicar que el consistori esperava conèixer més detalls, com el fet de si la petita patia alguna altra malaltia que pogués haver agreujat el seu estat.

"És una molt mala notícia que ha commocionat tot el municipi", va sentenciar l'alcalde, que va afegir que, en espera de conèixer més detalls, "es tracta d'un fet fortuït, que fa que sigui molt difícil plantejar-se emprendre mesures per evitar-ho".

L'alcalde va explicar que durant el dia d'avui estava previst que es reuneixi l'equip de govern per decidir quina acció de record durà a terme el consistori.

La guarderia Balú va ser inaugurada el gener del 2010 a l'antiga residència de les monges, al costat de l'església parroquial de Ponts, amb una quarantena de nens inscrits.

Es tractava d'un espai cedit pel bisbat d'Urgell al consistori pel preu simbòlic d'un euro a l'any. En aquell moment el consistori va explicar que l'ajuntament aconseguia així pal·liar la gran demanda de places de guarderia.

L'equipament, de 60 places, consta d'uns 200 metres quadrats de planta més 1.500 metres de jardins i diferents aules, a més del servei de menjador.

Fins a aquell moment, Ponts disposava d'una guarderia de 25 places ubicada en un pis que va haver de ser habilitat per complir amb les necessitats dels petits.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta