Actualitat

Moren dos ciclistes de Seròs al ser atropellats per un xòfer ebri a Soses

r. ríos
07-09-2015
  • Moren dos ciclistes de Seròs al ser atropellats per un xòfer ebri a Soses

Dos ciclistes morts i uns altres dos ferits és el tràgic balanç de l'accident ocorregut a primera hora d'ahir a Soses quan un conductor ebri, que va acabar detingut, va atropellar aquest grup d'esportistes, tots ells veïns de la localitat de Seròs. Els fets van tenir lloc quan passaven pocs minuts de les vuit del matí. Per causes que s'investiguen, un vehicle que circulava en direcció a Aitona per la carretera LP-7041 a l'altura del quilòmetre 4 va envair el sentit contrari, pel qual anava un grup de quatre ciclistes, i els va envestir. Va ocórrer després d'un revolt i a l'encarar una recta. El brutal xoc, que va deixar les bicicletes fetes miques, va causar la mort a l'acte de Xavier Muñoz Borràs, de 57 anys i amb dos fills, i de Juanjo Rodríguez Mulero, de 54 i amb una filla. Tots dos eren cunyats. Circulaven en parella darrere de Josep Xavier Teixidó, de 43 anys, ferit greu, i de Pere Baró, d'uns 50, lleu. Tots dos van ser evacuats a l'Arnau i aquest últim va ser donat d'alta poc després.

Els quatre eren grans aficionats a la bicicleta i molt experimentats. Formaven part des de fa anys del Club Ciclista Seròs, amb el qual estaven molt implicats en la junta (Josep Xavier n'és el secretari, a més d'organitzador de la Xallenge David Duaigües, i Muñoz n'havia sigut president), i eren membres de la Federació Catalana de Ciclisme.

La sortida del cap de setmana era una cita ineludible per a ells i a Juanjo era habitual veure'l diàriament. Els quatre són molt coneguts a Seròs, una localitat consternada que ahir ja els va homenatjar amb un minut de silenci en l'entrega dels premis del torneig de pàdel. Per la seua part, l'ajuntament ha decretat dos dies de dol (ahir i avui) i ahir ja feien onejar les banderes a mig pal.

Per la seua part, el conductor del cotxe implicat en l'accident, un veí d'Aitona de 23 anys, de nacionalitat espanyola i origen peruà, va ser detingut. Va fugir a peu del lloc de l'accident, però va ser localitzat poc després ja a la seua localitat. Va donar positiu en la prova d'alcoholèmia per sobre de 0,50 mg/l i negatiu en drogues. Està acusat, de moment (els delictes podrien acabar variant en funció de l'atestat final), d'homicidi i lesions per imprudència, de conduir sota els efectes de l'alcohol i d'omissió del deure de socors. És previst que avui passi a disposició judicial al jutjat de guàrdia.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

L'obertura del turisme estranger al juliol et sembla...