Actualitat

Naix la Copa Lleida

SEGREcom
24-09-2014
  • Naix la Copa Lleida

El futbol lleidatà estrenarà aquesta temporada una nova competició. Es tracta de la Copa Lleida, un torneig que estarà reservat en principi per als equips lleidatans de Primera i Segona Catalana i que es disputarà pel sistema de copa, eliminatòries fins a arribar a una final, que es disputaria a final de temporada.

"Des de la delegació a Lleida de la Federació Catalana de Futbol volem crear aquesta nova competició per donar-li més relleu al futbol de Lleida", explica Jordi Terés, delegat de la Catalana. "Fa temps que se'ns va comentar aquesta possibilitat per part dels mateixos clubs. La idea és poder reunir els millors equips i els millors jugadors en un torneig per eliminatòries del qual al final de la temporada sortiria el campió", afegeix Terés, que recorda també que va dirigit als clubs tant de Primera com de Segona Catalana perquè "els equips de Tercera ja disposen del Trofeu Pepito Esteve i els de Quarta, la Copa Federació".

La delegació de la Catalana mantindrà ben aviat reunions amb els diferents clubs d'aquestes dos categories, amb els quals ja hi ha hagut contactes informals, per traçar-ne les línies i posar en marxa la primera edició de la que es denominarà Copa Lleida.

"La primera idea amb què estem treballant és la d'eliminatòries a doble partit, que es jugarien entre setmana al llarg de la temporada", explica Terés. El títol es dilucidaria a final de temporada, igual que passa amb la Copa Federació i el trofeu Pepito Esteve i el que està per decidir és si els quatre equips que arribin a les semifinals es reuneixin en una mateixa seu un cap de setmana per determinar el campió o, si al contrari, les semifinals es juguen també a doble partit. La Federació creu que el torneig serà atractiu per als aficionats i, d'aquesta manera, es donarà més relleu al futbol lleidatà.

En aquests moments, la Primera Catalana compta amb cinc equips lleidatans, els quals són el Tàrrega, Balaguer, EFAC Almacelles, Mollerussa i Lleida B, mentre que a la Segona Catalana hi ha uns altres divuit equips.

Atès que les eliminatòries entre setmana es disputarien en horari nocturn, la delegació a Lleida de la FCF posa a disposició dels clubs les seues instal·lacions de Torrefarrera, "en el cas que algun dels clubs que vulgui competir no disposi de la il·luminació necessària al seu camp", afegeix Terés.

Així mateix, també està per determinar si la participació és voluntària o s'opta perquè siguin tots els equips els qui hi participin.

En qualsevol cas, la final es jugarà segur a Torrefarrera i, en el cas que finalment s'opti per un format tipus Final Four, en un cap de setmana, també l'acollirien les instal·lacions de la Catalana en aquesta població.

"El calendari s'establiria de tal manera que tant les semifinals com la final es juguin al maig o al juny. Des de la Delegació ens implicarem al màxim perquè aquesta competició tiri endavant i que sigui una festa del futbol lleidatà", va concloure Terés.

a torrefarrera

La final, i probablement les semifinals, es jugaran a les instal·lacions de la FCF a Torrefarrera

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Creus que les disfresses de Carnaval són sexistes?