Actualitat

Neymar dóna vida

02-04-2014

Barça i Atlètic de Madrid continuen sense cedir en els seus enfrontaments directes i ahir van firmar al Camp Nou el quart empat de la temporada (1-1), un resultat que dóna avantatge als blanc-i-vermells, que aniran al judici final del Vicente Calderón sabent que el resultat inicial els ficaria, gràcies a la gran actuació de Courtois, en semifinals. I és que el porter belga ho va parar gairebé tot i va evitar que els blaugranes capgiressin el gran gol de Diego Ribas. L'empat amb gols obligarà els del Tata Martino a marcar al Vicente Calderón, després d'un partit amb més tensió que futbol.

La vigília, el Tata Martino va dir que esperava un Atlètic amb una sortida a l'anglesa i així va ser. Els de Simeone, amb les línies molt avançades, van jugar amb els nervis del Barça i també amb els de Pinto, que va regalar una pilota en un mal refús en la seua primera intervenció, però Villa no va estar del tot inspirat.

Dos lesions van marcar el primer temps, la de Piqué i la de Diego Costa. El central en el minut 12, després d'un salt amb l'hispanobrasiler, i la del davanter, que era dubte, a la mitja hora per un problema muscular. Va perdre el Barça un referent en defensa, que Bartra va cobrir de forma magnífica, i l'Atlètic, el seu líder en atac. Els blaugranes sabien bé al que s'enfrontaven, necessitaven paciència i precisió; la primera la van tenir, la segona els va faltar.

En el primer temps, les millors ocasions van ser per als atlètics. Villa, en el minut 5, va poder avançar els seus després d'un error de Pinto en la sortida de la pilota. El matx es disputava en una estreta franja al centre del camp, però els blaugranes, tot i jugar amb molta intensitat, eren incapaços de desmuntar el dispositiu defensiu bastit pels madrilenys. Sense opcions, el Barça vivia d'alguna fuetada aïllada de Messi. Una gran acció seua va habilitar Iniesta i Godín (m. 26) es va interposar entre el manxec i Courtois. Buscant les bandes, el bon partit d'Alba no estava acompanyat per Alves; buscant les passades filtrades, el Barça tampoc no estava fi ni en la recepció ni en l'execució.

Malgrat la possessió de la pilota dels locals, l'Atlètic va ser qui més perill va crear, el que va tenir les ocasions més clares i no es va desesperar malgrat anar darrere de la pilota durant molts minuts. Amb poques idees i sense profunditat, l'única notícia bona per als de Martino abans del descans, al marge de mantenir la porteria a zero, va ser que tres dels puntals de l'Atlètic, Gabi, Koke i Arda, ja havien vist targetes grogues. Però en onze minuts tot va canviar. En una jugada aïllada, en una acció sense aparent perill, Diego Ribas va donar la volta a tot. El brasiler va capturar una pilota i va empalmar una espectacular rematada des de més de 30 metres que es va colar per l'escaire de la porteria de Pinto.

L'Atlètic tenia el que buscava i el Barça encara havia de remar més. Amb el 0-1, l'equip blaugrana continuava sense reaccionar. Sense notícies de Messi, d'Iniesta ni de Xavi. Martino va tardar dotze minuts a reaccionar i va recompondre el dibuix. Va entrar Alexis per Cesc i Simeone va traure el seu únic davanter (Villa). L'entrada del xilè va produir un canvi de posicions que va acabar resultant decisiu. En la primera acció de Neymar per l'esquerra, el brasiler va marcar. Una exquisida assistència d'Iniesta, un perfecte desmarcatge de Neymar i una rematada creuada. L'empat va animar el Barça. Iniesta va comandar les operacions, ben secundat per Neymar, i el manxec va obligar Courtois a realitzar una gran intervenció (74'). L'Atlètic, parapetat darrere i amb un sol punta, ja ho va fiar tot a l'acumulació de jugadors i que els blaugranes no tornessin a colpejar. I això que Messi, en un llançament de falta, va tenir a prop el 2-1, en una acció que va salvar Courtois. L'empat dóna avantatge a l'Atlètic davant d'un Barça obligat a marcar en la tornada per no quedar fora.

quart empat

Els dos equips continuen sense guanyar-se i ahir van firmar el quart empat de la temporada

iniesta, imperial

El manxec va portar de corcoll la defensa i Courtois va evitar que marqués el gol del triomf