Actualitat

"No digueu a Facebook que aneu de vacances"

SEGREcom
16-06-2014
  • "No digueu a Facebook que aneu de vacances"

"Estàs organitzant les vacances? Recorda que el telèfon únic d'emergències a la Unió Europea és el #112 via @112." Aquest és un dels últims tuits que han rebut els 29.000 seguidors del compte a Twitter dels Mossos d'Esquadra. Les xarxes socials s'han convertit en una de les plataformes de la policia autonòmica per aconsellar i alertar els ciutadans.
Una de les campanyes d'aquestes últimes setmanes dels Mossos és la dels consells de seguretat davant de l'arribada de les vacances d'estiu. D'una banda, demanen als ciutadans que extremin les precaucions als domicilis per evitar robatoris a casa, amb consells com que es guardin els objectes de valor en un lloc segur, tanquin amb clau l'habitatge, activin l'alarma i evitin explicar que s'absenten de casa, per exemple, en xarxes socials com Facebook. Així mateix, la policia catalana recomana als ciutadans que disposin d'un inventari dels seus objectes de valor amb el número de sèrie, la marca i el model perquè facilita que puguin trobar-los en cas de robatori, i que avisin algú de confiança de la seua absència per vacances. L'any passat es van registrar 178 robatoris amb força en domicilis, xifra que suposa un cada dos dies.
Els Mossos també ofereixen consells en cas de viatjar. Un d'ells és recordar que el nombre d'emergències és el 112. Altres indicacions són, per exemple, portar les bosses i càmeres fotogràfiques creuades per evitar estrebades i les carteres guardades en butxaques interiors.

178 furts en domicilis

L'any passat es van registrar 178 robatoris amb força en domicilis, un cada dos dies

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?