Actualitat

Patrulles especials de la Urbana contra l'incivisme i la inseguretat

s.e.
11-06-2014
  • Patrulles especials de la Urbana contra l'incivisme i la inseguretat

La Guàrdia Urbana va crear l'estiu del 2012 un grup d'agents especialitzats en l'actuació en disturbis greus i protecció de seus municipals, però mai ha entrat en funcionament, malgrat que la Paeria va adquirir per a ells botes, gorres, cascos i un vestit diferenciat.
Van rebre formació específica, sobretot en treball en equip i en situacions conflictives, però ara l'ajuntament els ha destinat a reforçar la vigilància de la ciutat en horari de vespre, sobretot per evitar comportaments incívics.
No van vestits d'antiavalots, sinó com la resta d'agents de la Policia Local, però porten una identificació especial. De moment, patrullen per la Mariola, on els veïns van denunciar un augment de la inseguretat (la Paeria va aprovar demanar una patrulla permanent dels Mossos en aquest barri), encara que és previst també que actuïn al Centre Històric i a tots els barris on siguin requerits.
Van sempre en grup (quatre o sis, bàsicament) i recorren els espais públics on solen concentrar-se grups de persones i zones que causen sensació d'inseguretat als veïns.
Així, la presència d'aquestes patrulles de reforç serveix per tranquil·litzar els veïns i com a efecte dissuasiu davant de possibles conductes incíviques.
La tinenta d'alcalde responsable de Seguretat, Sara Mestres, va indicar que aquest servei està pensat per "reforçar el control de l'incivisme les nits d'estiu, que és quan hi ha més gent al carrer, es produeix més soroll i hi sol haver més problemes".
Així mateix, va assegurar que aquests agents no estan assignats específicament a un barri en concret i va remarcar que en cap cas no es tracta d'una unitat antiavalots.
En aquest sentit, l'alcalde, Àngel Ros, va indicar que "vam donar formació addicional a un conjunt d'agents i reforcem torns a la Mariola".
Mestres va detallar que aquests agents de la Urbana de reforç efectuen actuacions com la identificació de persones, control de consum d'alcohol al carrer, detectar punts que necessiten neteja o donar ajuda ciutadans. La regidora va assenyalar que, si l'experiència funciona bé, la repetiran el pròxim estiu.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?