Actualitat

Pla perquè 20 nens gitanos de la Mariola acabin l’ESO i estudiïn més

SEGREcom
12-02-2016
  • Pla perquè 20 nens gitanos de la Mariola acabin l’ESO i estudiïn més

Vint alumnes d’ètnia gitana escolaritzats a les dos escoles i els dos instituts de la Mariola, que van bé a classe però que tenen potencial per millorar, han estat seleccionats per formar part del projecte Educació per a tothom, que Ensenyament i la Fundació Pere Closa han iniciat aquest curs. "Busquem l’excel·lència educativa en un context de dificultats i un entorn socioeconòmic dur", va indicar el delegat d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés. Va detallar que són catorze estudiants de Primària i sis de Secundària, que rebran classes de reforç en horari extraescolar de matèries de les quals van bé, però en les quals poden anar encara millor, que al seu torn poden ser un exemple per a la resta d’alumnes. Els seleccionats començaran aquest reforç la setmana vinent o la següent i el projecte reclama també una implicació de les seues famílies, tal com se’ls va explicar ahir en una reunió a la delegació d’Ensenyament. "Hi ha d’haver una corresponsabilitat", va assenyalar Cullerés

Mercedes Porras, de la Fundació Pere Closa, va dir que l’objectiu és "ajudar els nens i joves gitanos a aconseguir l’èxit escolar, que aprovin quart d’ESO i continuïn amb l’educació postobligatòria". "La formació és encara una gran carència entre el nostre poble", va subratllar, i va apuntar que "el 100% dels que participen en altres ciutats passen a l’ESO i el 90% es graduen i continuen estudiant".

Prevenció de l’absentisme des del primer curs de Primària

La representant de la Fundació Pere Closa va argumentar que "si treballes amb un nen de Primària per conscienciar-lo que faci el pas cap a l’ESO, probablement l’acabarà i es graduarà. És una prevenció de l’absentisme". Va remarcar que el reforç que rebran els participants té la finalitat que adquireixin les competències mínimes per al seu nivell educatiu, amb tutories personalitzades. Treballen amb les famílies i hi estan implicats també els centres escolars i les entitats de l’entorn.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta