Actualitat

Planta ja és un plató de cine

SEGREcom
11-02-2015
  • Planta ja és un plató de cine

"Completament fantasiosa, abstracció, la mineria com a nexe, estètica barroca i un tractament plàstic molt elaborat que no havia fet fins ara." Així serà a grans trets Singularity (La singularitat), la nova pel·lícula d'Albert Serra que des de divendres passat fins al dia 18 de febrer s'acaba de gravar entre la Masia Sant Jordi de Mollé (a Vallfogona de Balaguer, on també resideix l'equip aquests dies), propietat de Sorigué, i la pedrera de la mateixa empresa a Balaguer (molt a prop de Menàrguens) que en un futur acollirà el projecte Planta.

El film es va començar a gravar a Irlanda i es presentarà el mes de maig en un innovador format multipantalla (cinc pantalles) en la 56 Exposició Internacional d'Art de la Biennal de Venècia, dins del programa Eventi Collaterali, de la mà de l'Institut Ramon Llull (IRL), i del conveni firmat amb Sorigué i la productora Andergraun Films.

Serra roda, com sempre, amb actors no professionals, que "fan de tot", cap de Lleida. Amb les seues pròpies paraules, "sóc un gran director d'actors que puc convertir qualsevol persona en un actor excepcional, per tant és lògic que ho faci".

Sobre el film va reconèixer que "no sé si anomenar-lo pel·lícula perquè és una cosa molt barroca, en la qual es barregen molts temps, atmosferes... amb la mineria i la indústria com a nexe comú, que va des dels anys 30 del segle passat fins a un món molt contemporani, amb imatges antigues i modernes, molts personatges i històries".

Serra va arribar a la Noguera per "casualitat", perquè "volia gravar imatges amb estètica industrial moderna i algú em va parlar de Sorigué, vaig venir, les localitzacions em van encantar i ens vam entendre ràpid", va revelar. Va lloar, al seu torn, que "Planta és un projecte molt ambiciós, molt gran i molt ben pensat".

director d'actors

"Sóc un gran director d'actors que puc convertir una persona en un actor excepcional"

Notícies relacionades: 
Comparteix

Altres notícies del dia