Actualitat

Plats elaborats amb fruita en 24 restaurants de Lleida

SEGREcom
20-09-2014
  • Plats elaborats amb fruita en 24 restaurants de Lleida

Filet de vedella amb préssec flamejat i caramel·litzat, melós de corder amb pera, gaspatxo de síndria i nectarina o bacallà amb poma, mel i pinyons. Són 4 de les 72 propostes que ofereixen fins al pròxim dia 30 un total de 24 restaurants lleidatans que s'han sumat a les Jornades Gastronòmiques de la Fruita.

També hi participen 11 productors, distribuïdors i comerços. Organitzades per Turisme de Lleida amb el suport d'Agenda 21, busquen potenciar el consum de fruita a través de la cuina. El tinent d'alcalde Fèlix Larrosa va explicar ahir, durant la presentació de les jornades a la botiga Bo de Shalom, que la Paeria fa 20 anys que treballa en aquest sentit per promoure el consum de la fruita.

L'any passat les jornades es van centrar en la pera i la maduixa i hi van participar 15 restaurants, per la qual cosa l'augment aquest 2014 és del 60%. Joan Blanch, de l'empresa elaboradora de conserves i melmelades Blanch, va afirmar que "cal donar valor al treball dels agricultors, que són els grans oblidats." Montse Guardiola, del restaurant Celler del Roser, un dels participants, va destacar l'"enorme èxit" de les jornades de l'any passat i va afegir que molts plats amb fruita es queden a la carta tot l'any per la seua gran demanda.

Comparteix

Altres notícies del dia