Actualitat

Ponent floreix per Corpus

SEGREcom
23-06-2014
  • Ponent floreix per Corpus

Desenes de localitats de Ponent van adornar ahir els seus carrers amb catifes florals per celebrar el dia del Corpus, una de les festes religioses més acolorides de l'any. A Lleida, el bisbe Joan Piris va assistir a la sortida de la Paeria de l'àliga i el lleó, l'únic dia de l'any que ho fan, i als seus balls de lluïment. Els cavallets i els gegants es van afegir al ball, mentre que a la tarda els actes populars van continuar amb la desfilada des de la Catedral fins a la Paeria. La Seu Vella va acollir posteriorment una missa i una multitudinària processó amb els nens que aquest any han rebut la primera comunió. El Patronat del Corpus de Lleida, presidit per Enric Figueres, va ser l'encarregat d'organitzar els actes populars.

Per la seua part, Cervera va estrenar el Ball de Gitanes, una tradició documentada el 1702. Sis parelles van ballar al voltant d'un arbre suportat per l'"estaquirot". Es tracta d'una dansa a ritme molt viu i colorista que pretén recordar la primavera. Van acompanyar la música amb versots, "versos satírics dedicats a la festa". La celebració del Corpus a Cervera va començar a les 8 del matí amb la confecció de 29 catifes florals al llarg del carrer Major. A la tarda, els elements de la festa van recórrer el carrer. Entre aquests, a més del Ball de Gitanes, van fer lluïments amb la Banda de Música dirigida per Xesco Grau, els bombollers, els geganters, els sardanistes Jovencells, el timbaler i l'àliga.

A Solsona, la centenària festa del Corpus va ser aquest any més segura que mai. L'ajuntament va acordonar la plaça per garantir la seguretat durant la tronada després que l'any passat vuit persones resultessin ferides (vegeu el desglossament).

Comparteix

Altres notícies del dia