Actualitat

Preparats per rebre els Reis

SEGREcom
03-01-2015
  • Preparats per rebre els Reis

Lleida ultima els preparatius per rebre, la tarda de dilluns vinent, Ses Majestats els Reis d'Orient. Un total de 600 persones, entre figurants, músics i agents de seguretat, participaran en la cavalcada, que s'ha consolidat com un dels actes més participatius entre els lleidatans i que any rere any reuneix uns 25.000 espectadors.

El recorregut, de 2,8 quilòmetres, manté aquest 2015 la novetat incorporada l'any passat, quan els Reis van creuar el Pont Vell per incorporar a la rua el barri de Cappont (vegeu el gràfic). Segons va explicar ahir la regidora de Cultura, Montse Parra, Ses Majestats arribaran a les 17.30 hores a l'estació de Renfe a dalt del tren històric Ye-yé i començaran el seu recorregut pels carrers de Lleida a les 18.00 hores.

Com a novetat aquest any es distribuiran 30.000 unitats de tubs fluorescents per acompanyar el pas de la comitiva de Melcior, Gaspar i Baltasar. A més, es repartiran 2,5 tones de caramels, majoritàriament en mà per evitar qualsevol tipus d'incident.

La cavalcada comptarà amb 14 carrosses (entre les quals una dels barrufets), grups d'animació i bandes musicals. Els gegants, els capgrossos Lo Marraco, els Armats, Moros i Cristians o els Castellers, entre d'altres, també participaran en la rua, que acabarà a la Paeria per la part de Blondel perquè els Reis es dirigeixin a l'ajuntament a recollir les claus de la ciutat.

Per la seua part, el camarlenc va seguir ahir el seu recorregut per Lleida a la recerca de les cartes amb les peticions per als Reis. El patge reial va passar per les associacions de veïns de Pius XII, Mariola, Pardinyes, Zona Alta i Camp d'Esports.

Comparteix

Altres notícies del dia