Actualitat

Prohibida la caça lliure a totes les partides de l'Horta arran de les queixes dels veïns

Segre
29-10-2013
  • Prohibida la caça lliure a totes les partides de l'Horta arran de les queixes dels veïns

Després de les reiterades reclamacions dels veïns, l'Horta ja es pot considerar territori lliure de caça. Així, no es podrà disparar en cap de les partides, a excepció dels vedats establerts per a aquest finalitat, és clar. El consell territorial de cacera va aprovar ahir la creació d'una "zona de seguretat" de manera que a l'Horta no es podrà "caçar disparant", fora dels vedats, segons va indicar el regidor de l'Horta, Josep Barberà, que va assistir a la reunió.

"No tenia sentit que es pogués disparar en zones poblades i amb cultius", va subratllar. Aquest consell és presidit pels serveis territorials d'Agricultura, mentre que la delegació provincial de caça ocupa la vicepresidència i també en formen part representants de Justícia i Interior, organitzacions professionals agràries i associacions en defensa de la naturalesa, entre d'altres.

Barberà va detallar que només falta la ratificació formal de la prohibició per part de la Generalitat, que va dir que serà ben aviat, i la col·locació de la senyalització pertinent de les zones protegides, que anirà a càrrec de la Paeria. Va recordar que des de l'ajuntament van reclamar a la Generalitat la prohibició de la caça lliure a l'Horta després de constatar les queixes de veïns d'algunes partides, com les de Vinatesa i Les Canals, que van denunciar que els caçadors no respectaven les distàncies de seguretat i disparaven molt a prop de les cases i els cultius. Segons la normativa, no haurien de disparar a menys de cent metres dels habitatges ni per sobre d'aquests. Així mateix, Barberà va remarcar que sí que es podrà continuar caçant a la desena de vedats i zones d'aprofitament cinegètic que hi ha a l'Horta.

El president de la comissió de l'Horta de la Federació d'Associacions de Veïns, Salvador Solsona, va mostrar la seua satisfacció per la prohibició general de la caça lliure en aquesta zona, per evitar problemes de seguretat amb els veïns, com els que ja hi ha hagut en múltiples ocasions en anys anteriors.

En aquest sentit, veïns directament afectats van explicar que en la temporada de caça tot just estrenada encara no han registrat gaires incidències. "El primer dia sí que va vindre més gent", va destacar un veí de la partida de Vinatesa, que va recordar que els caçadors que provocaven problemes acostumaven a ser de fora de Lleida. Va recalcar que "ningú no hauria de caçar entre els arbres" i a prop de les cases.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta