Actualitat

Quarta derrota

24-10-2015
  • Quarta derrota

Nova derrota, i ja en van quatre, de l'Actel Força Lleida, que no acaba de trobar-se en aquest inici de temporada. Ahir va cedir davant d'un Castelló que va saber aprofitar al màxim les facilitats defensives de la primera meitat i, quan l'equip lleidatà va voler reaccionar ja era massa tard per apel·lar a l'èpica en una altre matx per oblidar (86-97).

Greus problemes defensius tot just començar el partit, que van provocar un parcial de sortida de 0-7 per al Castelló. Només Sutina, amb el primer triple del partit després que els amb els seus companys no n'aconseguissin cap la setmana passada a Burgos, va aguantar el tipus en una arrencada en la qual ja es va intuir que tocava tornar a patir. I molt. Prado ho va veure molt clar després d'una cistella de Cabot que col·locava el 8-16 i encenia les alarmes al pavelló. Va demanar el seu primer temps amb sols 4 minuts de joc. Mentre Sutina i alguns llampecs d'Andújar continuaven donant aire a l'Actel Força Lleida, el rival mostrava un alt nivell d'encert i aprofitava les facilitats per superar ràpidament la barrera dels deu punts i arribar al final del primer quart amb una màxima diferència de 12 punts (18-30).

Va semblar reaccionar l'equip en l'arrencada del primer quart, però el tècnic visitant ho va tallar ràpid amb el seu primer temps. Cabot i Blair eren un constant perill per als lleidatans i castigaven una vegada i una altra la cistella local, amb llançaments exteriors i penetracions massa fàcils. No va tardar el Castelló a renovar la seua màxima fins als 13 punts (33-46) després d'una cistella de Faner. Va ser quan, per fi, es va adonar Marshall que calia jugar un partit, que va despertar lleugerament l'equip de Joaquín Prado. Es va posar de nou en un partit que semblava anar, sense remei, cap a una nova derrota. Després d'un triple de Jorge García, l'Actel es va posar a sols 6 punts (44-50). I és que el Castelló tampoc no era una meravella en defensa. Una esmaixada de Nwogbo va tancar una primera meitat de nou per oblidar i aquesta vegada no per la falta d'encert, sinó per la facilitat amb què anotava el Castelló, que se'n va anar fins als 52.

L'intercanvi de cistelles del tercer quart no va facilitar les coses a un Actel Força Lleida que continuava patint massa en defensa. El Castelló, cada vegada que els lleidatans s'atansaven, feia una petita escomesa i així no van tardar a augmentar la renda fins als 15 punts (50-65). A més, per si fossin poques les dificultats, Pagán i Gómez es van cobrar la seua particular quota de protagonisme, assenyalant personals on només ells les veien i sense veure les flagrants de l'equip castellonenc. Simeón i Jorge García mantenien amb esperança un Actel Força Lleida que xocava una i una altra vegada quan intentava retallar diferències i, a més, Eric Sánchez i Blair van tornar a ampliar la màxima renda fins als 16 punts (56-72). Semblava que no hi havia res a fer i més amb la col·laboració inestimable dels col·legiats d'ahir. No va ser fins a l'últim quart que l'Actel Força Lleida va trobar la seua millor versió defensiva, amb molta més agressivitat que la mostrada fins llavors. I el Castelló va patir. Només va ser capaç de mantenir una còmoda renda gràcies al tir lliure, amb Nwogbo com a home més determinant. Apel·lant a l'èpica, l'Actel Força Lleida va arribar a situar-se a sols 7 punts després d'una mostra d'entrega de Simeón (83-90). Però ja era massa tard. El cronòmetre corria a favor d'un Castelló que va sentenciar i va provocar la quarta derrota (86-97) d'un equip que va acabar sense encant, igual que un Barris Nord on es van escoltar els primers xiulets.