Actualitat

Quasi 200 mascotes desfilen per Lleida

SEGREcom
04-04-2016
  • Quasi 200 mascotes desfilen per Lleida

Un total de 180 mascotes van desfilar ahir al migdia pels carrers de Lleida per reivindicar que els propietaris tinguin la màxima cura dels animals de companyia i mantinguin un comportament cívic i respectuós amb els altres ciutadans. La primera edició del passeig popular de mascotes, organitzat en el marc del saló Mascota’m, va ser organitzada per Fira de Lleida amb la col·laboració del Col·legi de Veterinaris. Els professionals van defensar aquesta activitat per les propietats saludables que comporta, ja que treure a passejar el gos proporciona una bona dosi d’exercici físic al propietari.

El tomb caní es va iniciar a les 11.00 hores al pavelló 3 de Fira de Lleida i el recorregut, de 2,5 quilòmetres, va seguir el pont de Príncep de Viana, la rambla Ferran, el pont Vell i els Camps Elisis i va tornar a la fira. Van participar en aquesta iniciativa exemplars de les races chihuaha, buldog francès, setter gordon, bòxer, terrier de West Highland, yorkshire, pastor alemany o llebrer, entre d’altres.

Aquesta va ser l’activitat estrella del matí entre els visitants de Mascota’m, saló que va acollir centres veterinaris, productes farmacèutics, alimentació, higiene, residències canines o centres d’ensinistrament que van oferir diverses demostracions al llarg del dia. Paral·lelament ahir també es va celebrar l’últim dia del saló Petitàlia, dedicat als més petits de la casa. Els estands d’idiomes i els educatius en general van centrar aquesta fira, en la qual també van poder trobar-se propostes vacacionals i de lleure.

Els organitzadors dels dos salons en van fer ahir un balanç molt positiu i van xifrar el nombre de visitants en 20.000. Les activitats paral·leles, organitzades per Fira de Lleida i pels mateixos expositors, van ser una de les claus de l’èxit de Petitàlia i Mascota’m.

Rafael Peris, regidor de Promoció de Lleida, va explicar que un 93 per cent dels expositors es va mostrar satisfet o molt satisfet dels resultats de l’esdeveniment i el 75% preveu repetir presència a la fira l’any que ve. Peris va destacar activitats com la xarrada Educar amb humor, a càrrec de Carles Capdevila, amb 400 assistents, i la desfilada, amb 180 mascotes i 300 assistents. Per la seua banda, l’exposició internacional felina va reunir 88 gats de quinze races diferents procedents de Catalunya, Madrid, el País Basc i València.

El 80% no sap com cuidar la mascota

El 80 per cent de les persones que adquireixen un gos o un gat no estan informades sobre com cuidar la seua mascota, segons un estudi sobre el benestar dels animals de la Comissió Europea recollit per l’organització Eurogroup for Animals, que subratlla la necessitat de donar consells pràctics i útils als propietaris.

Comparteix

Altres notícies del dia