Actualitat

Querella de la Fiscalia per prevaricació contra l’alcalde d’Almacelles per ‘contractar a dit’

a. guerrero
23-12-2016
  • Querella de la Fiscalia per prevaricació contra l’alcalde d’Almacelles per ‘contractar a dit’

La Fiscalia de Lleida s’ha querellat contra l’alcalde d’Almacelles, Josep Ibarz, per un presumpte delicte de prevaricació per contractacions a dit. El Ministeri Públic considera que “el querellat ha anat conformant la plantilla de l’ajuntament d’Almacelles atenent el seu sol criteri, fins i tot sabent que calia convocar públicament les places”. La querella arriba després de la investigació duta a terme després que el passat 15 de novembre els Mossos entressin en el consistori per recollir tota la informació sobre 38 contractes laborals, arran de la denúncia de la regidora d’Almacelles Lliure (ICV), Laia Martí, ara fa un any.

La Fiscalia ha trobat suposades irregularitats, per exemple, en la contractació de places de secretaria de segona i de diversos interventors. Afirma que els decrets d’Ibarz per raons d’urgència “han esdevingut la forma normal de contractació durant tots els anys en què ha exercit el seu càrrec”. Ibarz és alcalde des del 2003. La legislació actual preveu la possibilitat de nomenar personal interior i laboral temporal únicament per convocatòria pública, tret de casos de màxima urgència, que “evidentment ni es donava, ni es motivava en els successius decrets”, segons la Fiscalia, que afegeix que “és especialment sorprenent que les places de la policia local, que han de ser servides per funcionaris de carrera, hagin estat sistemàticament cobertes per part del querellat pel mateix sistema”. Posa com a exemple un dels agents que segons la Fiscalia “ni tan sols no reunia els requisits legals per accedir a l’esmentada plaça”. En definitiva, “part de la plantilla ha passat d’estar contractada temporalment a tenir contracte indefinit”.

L’alcalde haurà de declarar pròximament com a investigat davant del jutjat i no es descarta que altres persones acabin sent també imputades. Martí va voler afegir que “no tinc res personal contra l’alcalde. Només estic complint el que proposàvem en el programa electoral d’Almacelles Lliure, en el qual vam assegurar que volíem un ajuntament transparent, seriós i que oferís igualtat d’oportunitats a tots els veïns”. Per a la regidora, “com ja vam denunciar, no es tracta de contractacions puntuals”. Per la seua part, Josep Ibarz va declinar fer declaracions.

“S’ha demostrat que vaig interposar una denúncia amb proves sòlides”

Laia Martí, la regidora d’Almacelles Lliure (ICV) que ha destapat el cas després que fa un any denunciés les suposades contractacions irregulars davant de la Fiscalia, va assegurar ahir que “amb la querella s’ha demostrat que no vaig fer una denúncia sense base, sinó que estava fonamentava, ja que en teníem indicis i proves sòlides”.

 

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?