Actualitat

Reformaran el zoo dels óssos d'Arties per adaptar-lo a les lleis

SEGREcom
21-06-2014
  • Reformaran el zoo dels óssos d'Arties per adaptar-lo a les lleis

L'ajuntament de Naut Aran ja prepara el projecte per reformar el parc zoològic dels óssos d'Arties i adaptar-lo a les normes sobre seguretat i benestar dels animals, d'acord amb els requeriments que la Generalitat va dictar el mes de maig passat (vegeu SEGRE del 27 de maig). Així ho va explicar David Torres, president de l'entitat municipal descentralitzada (EMD) d'Arties i regidor de l'equip de govern de Naut Aran. Malgrat que la inversió necessària per regularitzar les instal·lacions encara es desconeix, Torres va donar per fet que el municipi executarà les obres.

Incrementar l'alçària de la tanca amb l'objectiu d'evitar que els óssos puguin escalar-la si s'acumula a terra una capa de neu gruixuda; dotar el pastor elèctric de bateries perquè continuï funcionant en cas d'interrupció del subministrament; construir nous boxes per allotjar els dos óssos del recinte i redactar un pla d'emergència en cas que s'escapin són algunes de les principals exigències de la Generalitat.

Per la seua part, el municipi considera que els terrenys on es troba el centre zoològic són propietat de la Generalitat i demana des de fa anys que li siguin cedits per tal de garantir la cobertura jurídica de les obres.

cessió de terrenys

El municipi assegura que els terrenys són propietat de la Generalitat i demana que li siguin cedits

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?