Actualitat

Renovacions amb clàusula de sortida

SEGREcom
10-03-2015
  • Renovacions amb clàusula de sortida

L'Actel Força Lleida s'havia marcat el mes de març com a data per començar la planificació de la pròxima temporada, en previsió que per aquestes dates ja hauria ingressat l'ajuda extra de 75.000 euros que les institucions van aprovar l'estiu passat per garantir la viabilitat del club durant tres anys. Aquesta subvenció, no obstant, continua bloquejada, si bé l'alcalde Àngel Ros es va comprometre la setmana passada a resoldre el problema en un mes, ja que en depèn el futur de l'entitat.

Si el conveni acaba firmant-se en les pròximes setmanes, l'Actel Força Lleida començarà a oferir la renovació als seus millors jugadors, per evitar així una fuga massiva a final de temporada, com ha passat les últimes campanyes al no poder garantir cap contracte per la falta de liquiditat. La fórmula que estudia ara la junta directiva és la d'oferir contractes amb clàusula de sortida en cas que el jugador pogués rebre alguna oferta de categoria superior, l'import de la qual variaria en funció de la data. Si el contracte es rescindís abans de la pretemporada, la penalització que hauria d'abonar el jugador seria inferior que si la seua marxa es produís durant la pretemporada o amb la Lliga ja iniciada, cas en el qual seria l'import íntegre de la seua fitxa, com ara.

El president Félix González, que no va voler revelar quantitats, va apuntar que "planificar ara és vital perquè el projecte sigui viable. Si ho haguéssim resolt fa temps, jugadors com Marc Martí o David Cuéllar encara seguirien amb nosaltres". Martí va fitxar el 2013 pel CAI i ja ha debutat a l'ACB, mentre que Cuéllar se'n va anar l'any passat al Fuenlabrada.

D'altra banda, Fran Guerra, que va firmar una valoració de 25 punts davant del Clavijo, ha estat inclòs en el quintet ideal de l'última jornada de la LEB Or. Així mateix, l'equip es va entrenar ahir amb les baixes de Greg Kahlig i Janis Kaufmanis. El nord-americà es recupera de l'esquinç de turmell que es va fer en l'últim partit i el letó no es va exercitar per una amigdalitis.

Comparteix

Altres notícies del dia