Actualitat

Revetlles amb risc mínim

SEGREcom
18-06-2014
  • Revetlles amb risc mínim

A menys d'una setmana per a la celebració de Sant Joan, aquests dies ja es pot escoltar en la majoria de pobles lleidatans el terrabastall dels petards.

Uns artefactes que tornaran a ser els protagonistes per a bé i per a mal de la revetlla de la nit de dilluns. Per evitar riscos, Protecció Civil ha engegat per cinquè any consecutiu la campanya de consells de seguretat i autoprotecció Revetlles amb protecció destinada als nens i als seus pares.

La campanya també arriba a les escoles. Són el cas dels 60 joves de 12 a 14 anys del col·legi Lestonnac de la ciutat de Lleida que ahir al matí va participar en una xarrada teòrica i pràctica impartida per tècnics de Protecció Civil, Creu Roja i amb un membre de Dimonis dels Trons.

Els tècnics de Protecció Civil van explicar consells com el de comprar els productes pirotècnics als establiments autoritzats, no guardar els petards a les butxaques o no llançar-los contra altres persones.

La tècnica de Creu Roja els va explicar què és el que han de fer en cas d'accident (ja sigui per cremades o per ferides als ulls) i els va mostrar com fer un embenat en cas d'una cremada a la mà o com protegir un ull danyat. Finalment, i al pati de l'escola, van poder comprovar com han d'encendre adequadament un petard.

"Ens han explicat que hem de deixar la bossa amb els petards allunyada del punt d'encesa i que sempre és millor utilitzar una metxa que un encenedor", van afirmar a l'acabar els alumnes.

Per la seua part, Anna Miranda, responsable d'Interior a Lleida, va explicar que "l'objectiu no és prohibir els petards, sinó promoure actituds responsables".

Segons Interior, aquest any s'han autoritzat 121 punts de venda a la província (66 establiments i 55 casetes), una xifra rècord i que supera el centenar de l'any passat.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Recuperaries la salutació amb dos petons?