Actualitat

Ros va cobrar 74.542 euros bruts el 2014 i 7.616 en dietes en cinc anys

SEGREcom
11-03-2015
  • Ros va cobrar 74.542 euros bruts el 2014 i 7.616 en dietes en cinc anys

L'alcalde, Àngel Ros, va cobrar l'any passat un sou brut de 74.542,82 euros anuals i 7.613,6 en concepte de dietes en els últims cinc anys (646,93 els anys 2014 i 2013; 1.194 el 2012; 1.592 el 2011; i 3.533 el 2010), segons va indicar la primera tinenta d'alcalde, Montse Mínguez, després de la reunió del govern amb l'oposició i partits sense representació municipal per detallar la documentació que van entregar a la Fiscalia Anticorrupció i a l'Oficina Antifrau, arran de denúncies d'irregularitats presentades per l'exprimera tinent d'alcalde Marta Camps. Mínguez va detallar que les retribucions de Ros estan per sota del límit de 75.000 euros marcat pel ministeri d'Hisenda. No obstant, va transcendir que l'alcalde també va percebre 4.166,35 euros el 2014 en concepte de triennis com a funcionari en excedència. Ros va recalcar que no ha cobrat mai dietes per duplicat d'ajuntament i Parlament ni d'entitats financeres, va remarcar que "cap organisme de control ha detectat irregularitats a la Paeria ni cap ciutadà ha fet cap denúncia", va insistir que les denúncies de Camps responen al seu enfrontament personal i no contempla una imputació.

Ros va assenyalar que també van entregar documentació sobre contractacions, pagaments en restaurants, hotels i comerços, factures de dos viatges a Hannover i Madrid i de regals institucionals, així com l'expedient de concessió de la discoteca de Gardeny (vegeu el desglossament lateral). Així mateix, va anunciar que aquesta setmana es reunirà la junta de portaveus per fixar la data d'un ple extraordinari per tractar sobre aquesta qüestió, tal com va reclamar l'oposició. Precisament, el PP no va assistir a la reunió al considerar que les explicacions toca donar-les en aquest ple, va dir l'alcaldable, Dolors López.

Valoració crítica

El cap de l'oposició, Joan Ramon Zaballos (CiU), va criticar que el govern va negar la informació que ara explica i l'alcaldable de CiU, Toni Postius, veu "insuficients" les explicacions i una "maniobra per guanyar temps". Carles Vega, d'ERC, creu que "darrere de la victimització de la figura de l'alcalde hi ha la intenció de tancar en fals una situació gens bona per a la Paeria i la ciutat". Eduard Baches, d'ICV i Pau Juvillà, de Crida per Lleida, van demanar més transparència i fer pública la informació per a la ciutadania. Ángeles Ribes, de Ciutadans, i Pep Mòdol, de MES, van reclamar responsabilitats polítiques i van lamentar que l'enfrontament entre Ros i Camps perjudiqui la ciutat.

Comparteix

Altres notícies del dia