Actualitat

Rotonda 'electrificada' a Térmens

SEGREcom
19-04-2014
  • Rotonda 'electrificada' a Térmens

El traçat de la variant de la C-13 a Vilanova de la Barca, via que va entrar en servei dimecres passat, contempla al llarg dels cinc quilòmetres de longitud diversos enllaços a diferent nivell i interseccions per facilitar les connexions amb el nucli urbà de Vilanova i la xarxa viària de l'entorn. Un d'aquests exemples és l'enllaç a la zona sud de Térmens, on s'ha construït una rotonda de 90 metres de diàmetre, al mig de la qual s'aixeca una torre elèctrica de mitja tensió. Aquesta rotonda ha causat, com a mínim, estranyesa entre els veïns. Una infraestructura construïda ja des de fa molts anys la ubicació de la qual va coincidir amb el traçat de les vies de servei de la variant de la C-13.

La nova glorieta s'ubica a la carretera local LV-9225 que enllaça el municipi de Térmens amb Bellvís, i punt de connexió amb la futura autovia entre Lleida i Balaguer. De fet, en aquesta rotonda finalitza un dels camins de serveis de la variant que s'han executat com a obres complementàries a la variant.

L'alcalde de Térmens, Francesc Sangrà, va destacar que "possiblement", per no haver de desplaçar la línia elèctrica, "es va aprofitar la superfície rústica en la qual s'aixeca la torre per construir la rotonda i així optimitzar els espais", va dir.

D'altra banda, ha estat objecte de crítiques la instal·lació de pilones per evitar el pas de vehicles a l'accés per als vianants al cementiri de Vilanova de la Barca després de les obres, al considerar que la distància que les separa és massa estreta i dificulta el pas a les persones en cadira de rodes.

obstacles

L'accés per als vianants al cementiri de Vilanova de la Barca després de les obres ha sigut objecte de crítiques

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta