Actualitat

Rotund èxit de la I Fira Maker Lleida

[site:current-user:name]
01-12-2022
  • Rotund èxit de la I Fira Maker Lleida
  • Rotund èxit de la I Fira Maker Lleida
  • Rotund èxit de la I Fira Maker Lleida
  • Rotund èxit de la I Fira Maker Lleida
  • Rotund èxit de la I Fira Maker Lleida
  • Rotund èxit de la I Fira Maker Lleida
  • Rotund èxit de la I Fira Maker Lleida

Els pasats 11 i 12 de novembre es va celebrar la Primera edició de la Fira Maker Lleida al Mercat del Pla. En ella es reuneixen aficionats, empreses i institucions, al voltant del món maker i de la seva filosofia DIY(do it yourself) i a on es van mostrar robotsdrons,  impressió 3D i tota mena d'aplicacions electròniques avançades amb tecnologia col·laborativa de codi obert, així com continues conferències sobre temes de interès tecnològic

Durant els dos dies de durada, divendres i dissabte, va haver-hi un flux constant de públic. El nombre de visitants i participants va superar els set mil cinc-cents, destacant l'assistència de més de sis-cents joves de divuit diferents centres educatius de la província que, assistits pels seus professors, van mostrar interès en les informacions i novetats que oferien els expositors.

L'objectiu d'impulsar entre la joventut i les famílies de Lleida l'interès i l'accés al coneixement de tecnologies de futur va ser complert amb escreix, i no sols per la gran afluència de públic interessat, sinó també per la qualitat i projecció de les propostes presentades: tecnologia d'impressió 3Drealitat virtual i augmentadarobòtica aplicada, demostracions d'obtenció d'objectes utilitzant les tècniques, dissenys i màquines presentades, tallers, jocs, concursos i desafiaments mitjançant joguines amb peces fabricades en el moment i d’altres activitats

Es van mostrar ofertes educatives, des de les d'alt nivell, dirigits pel departament de robòtica de la UdL fins a les ofertes per instituts amb aules tecnològiques, escoles FP, i acadèmies amb senzills i eficaços sistemes lògics per a formar, des de zero i per a qualsevol edat, programadors i operadors robòtics..

Així mateix, es va presentar un projecte exemplificador del què és l'Economia Circular: transformar residus de l'economia de consum, mitjançant un aparell construït amb tecnologia maker open source i materials de reciclatge o de reduït cost, i produir matèria primera d'ús industrial.

El projecte, didàctic patrocinat pel Rotary Club de Lleida, ofereix, sense cap cost, a col·lectius educatius informació, instruccions, formació, assessorament, i primers materials reciclats per a construir l'aparell que transforma plàstics d'envasos d'un sol ús en filament apropiat per a impressores 3D dels seus centres de formació i fabricar peces mitjançant programes i dissenys propis.

El propòsit del projecte és facilitar l'acció educativa de conscienciació de la cura del medi ambient practicant la recollida de residus i transformar-los, tecnològicament en productes elaborats pels mateixos alumnes.

 

També va haver-hi una empresa lleidatana que difonia entre els assistents coneixements de física aplicada mitjançant la construcció i llançament d'avions de paper de periòdics, explicant els principis estructurals i sustentació del disseny de màquina voladora de Leonardo da Vinci, disseny vigent en els actuals desenvolupaments de la indústria aeronàutica.

Amb aquest crit d'atenció, l'empresa informava així mateix d'un colossal projecte d'Economia Circular per a, aprofitant deixalles orgàniques (purins) altament contaminants de granges agrícoles, obtenir grafè (material amb propietats tecnològiques sorprenents).

D'aquest projecte informarem pròximament en lleida.com

La iniciativa dels grups makers d'organitzar la fira, el suport de La Paería a la idea i la participació de més d'una trentena d'empreses, grups tech, conferenciants i entitats relacionades amb la innovació i el futur, van configurar l'èxit del certamen molt per sobre de les expectatives, i va reforçar un desig de continuïtat.

Comparteix

Altres notícies del dia