Rufea rugeix amb el Dirt Track

redacció
30-06-2014
  • Rufea rugeix amb el Dirt Track

El circuit de Rufea va acollir aquest cap de setmana una jornada vibrant de motociclisme amb la primera prova del calendari de la Copa Dirt Track Rodi Michelin, que va comptar amb la participació d'uns 60 pilots repartits en les quatre categories en competició (Open, 85cc, 65cc i 50cc). No hi va haver victòria lleidatana, però els espectadors que es van atansar dissabte a la nit a veure les carreres van gaudir amb aquesta espectacular disciplina de les dos rodes, basada en el derrapatge sobre un traçat de terra. Pilots com Marc i Àlex Màrquez i Esteve Rabat entrenen a Rufea aquesta modalitat amb la intenció de guanyar seguretat sobre les motos del Mundial de Velocitat.

El Suzuki Grau Racing va participar en aquesta primera cita amb nou pilots, sent Àngel Grau i David Giménez els seus millors trumfos. Tots dos van competir en la categoria de major cilindrada, l'Open, amb una bona actuació. El Team Manager de l'equip lleidatà va aconseguir ficar-se a la Superfinal, després d'obtenir dos segons llocs a les tandes prèvies de tots contra tots, amb les quals a més es va formar la graella de sortida. Finalment, Grau va acabar en una meritòria cinquena posició, lluitant amb els deu millors de la categoria. Jaume Gaya es va emportar el primer premi, al davant de José Luis Martínez (pilot de motocròs) i Joel Lozano. David Giménez, per la seua part, no va poder entrar en la lluita pel podi. El quatre vegades campió d'Espanya Promesa va protagonitzar un gran remuntada a la repesca, però quan ho tenia a les seues mans va tenir un contratemps amb un rival que li va impedir tenir un lloc a la graella dels campions.

En la categoria de 85cc, el vencedor va ser Jaume Gaya fill (vegeu el desglossament), seguit de Xavier Artigas i Valeri Mascarilla, mentre que en la de 65cc va guanyar Marcos Montañes, amb Oriol Rodríguez i Édgar Sánchez, en segon i tercer lloc, respectivament. I la categoria més petita se la va adjudicar Yago Martínez, i Miquel Lenda i Oleguer Viusa van completar el podi. La segona cita de la Copa Dirt Track l'organitzarà el MC Lleida el pròxim 12 de juliol a Agramunt.

amb els millors

Àngel Grau es va posar a la gran final Open, a la qual només van accedir els deu millors de la competició