Actualitat

Salut derivarà uns 10.000 pacients a Clínica de Ponent

SEGREcom
19-05-2016
  • Salut derivarà uns 10.000 pacients a Clínica de Ponent

El Servei Català de la Salut (CatSalut) manté aquest any el conveni amb la Clínica de Ponent, l’antiga L’Aliança, mitjançant el qual deriva la gestió de part dels serveis d’atenció hospitalària i especialitzada de pacients al centre privat lleidatà perquè els hospitals públics (l’Arnau de Vilanova i el Santa Maria) no tenen de moment prou capacitat per absorbir-los.

De fet, el conseller de Salut, Toni Comín, va afirmar en una entrevista recent que els convenis amb proveïdors privats es mantindrien a Lleida i Girona de moment, en relació amb la seua proposta d’excloure’ls dels serveis hospitalaris públics a mesura que s’extingissin els contractes en vigor.

A falta d’assignar la partida concreta per a aquest any, ja que el Parlament de Catalunya encara no ha aprovat els pressupostos del 2016, fonts del CatSalut van assenyalar que serà similar a la de l’any 2015, que va ser de 6.226.908,94 euros.

Durant l’any passat, el pressupost incloïa un total de 2.838 altes hospitalàries a la Clínica de Ponent, la majoria de les quals quirúrgiques, i 1.505 tècniques i tractaments de cirurgia menor i endoscòpies digestives, a més de 6.250 proves com ressonàncies magnètiques. També du a terme les mamografies i els estudis complementaris del programa de detecció precoç del càncer de mama a les comarques lleidatanes.

El conveni entre la Clínica de Ponent i CatSalut es va signar el 2012 i té una durada màxima de 10 anys. La renovació de les clàusules addicionals és anual i la contractació de l’activitat s’adequa a les necessitats de la regió sanitària i a les tarifes vigents.

D’altra banda, el SEM ha obert un expedient informatiu a Ambulàncies Egara, concessionària del transport sanitari programat de Lleida, per incidència i retard en aquest mateix servei a les Terres de l’Ebre. Fonts sindicals atribueixen aquesta situació al fet que Egara va unificar a l’abril els centres de coordinació que tenia a Lleida, l’Ebre i Tarragona.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Estàs a favor de cancel·lar les processons aquesta Setmana Santa?