Actualitat

S'ha acabat la ratxa

06-12-2014
  • S'ha acabat la ratxa

Palència va acabar amb la gran ratxa victoriosa de l'Actel Força Lleida, que ahir va caure al Marta Domínguez per 12 punts de diferència (58-46) en un partit marcat per les defenses i en el qual va decidir la qualitat d'Urko Otegui, un dels millors jugadors de la competició. Els lleidatans van arribar a posar contra les cordes un dels aspirants en un tercer quart meravellós en defensa, però van acabar cedint per l'encert final d'un rival molt complicat a la seua pista. Al final, el Força Lleida va marxar amb el cap ben alt, amb l'únic però d'un desencert que no és habitual al Barris Nord.

Les defenses van ser protagonistes durant els primers instants, joc que en principi beneficiava els locals, el millor de la categoria en aquest aspecte. De fet, als lleidatans els va costar més de tres minuts anotar i el Palència ho va aprofitar per prendre les primeres rendes en el marcador. Prado va intentar ajustar una mica les línies d'atac donant entrada a Alzamora i Kaufmanis, però els de Natxo Lezcano es van disparar gràcies a diverses jugades de continuació fins a una màxima diferència de 10 punts (15-5). Va entrar Fakuade per Múgica per intentar frenar els interiors del Palència, que exercien molta intimidació i, malgrat que Alzamora va ser capaç de retallar marge, Dani Rodríguez es va encarregar de mantenir els 10 (21-11) després d'un triple sobre la botzina al final del primer quart.

Cinc punts consecutius de Fakuade van semblar posar de nou l'Actel Lleida dins del partit, però ahir els de Prado estaven especialment desencertats des del perímetre. Només Sutina va ser capaç d'anotar més enllà del 6,75 després de diversos intents dels seus companys per establir el 24-15. Però el Palència va tornar a exercir molta pressió sota els cèrcols, amb Arteaga i Otegui, davant dels quals Múgica i Alzamora ho estaven passant realment malament. Els castellans van anar remuntant i van renovar els 10 punts de marge després d'un tir lliure de Hampl (31-21). Abans de finalitzar una espessa primera meitat, Kaufmanis va poder retallar fins al 31-23 després d'un tir en suspensió, un resultat que feia justícia al que s'havia vist fins al moment. Un Actel Força Lleida amb moltes dificultats a la pintura (7 de 20) i a més desencertat, com no és gens habitual, des de la línia de 6,75 metres (2 de 14).

Malgrat que una cistella de Dani Rodríguez va tornar la barrera dels 10 punts tot just començar la segona part, els lleidatans van sortir molt més intensos en defensa i lleugerament més encertats en atac. Gràcies a això, van protagonitzar els seus millors minuts del partit, assecant per complet els de Palència, que van passar 9 minuts sense veure cistella.

Un parcial de 0-10 després d'un triple de Kahlig (33-33) va provocar el temps mort de Natxo Lezcano, però l'Actel Força Lleida estava llançat i quatre punts més del nord-americà van posar final a un tercer quart certament estrany (33-37).

Mantenir aquest nivell defensiu era la clau per treure alguna cosa positiva del Marta Domínguez, però el Palència ho va arreglar a base de triples en els primers minuts de l'últim quart. Va tornar a posar-se per davant gràcies a dos de Cortaberria i Otegui, mentre que els homes de Joaquín Prado sobrevivien gràcies a Kahlig en uns moments molt complicats.

A més, va aparèixer Otegui com a líder, capturant la majoria de rebots ofensius i provocant una reacció local que amb el 46-40 va provocar el temps mort del tècnic lleidatà. Però tot just sortir, triple de McDowell i esmaixada d'Arteaga (51-40). L'Actel Força Lleida gairebé s'acomiadava de les seues opcions de victòria malgrat que encara restava poc menys de tres minuts per al final del matx.

Encara li va quedar orgull als ahir de taronja per seguir barallant-se fins al final i acabar amb un digne 58-46, plantant cara a tot un Palència, que si es va reposar va ser gràcies a Otegui i poc més.

gran tercer quart

Els de Prado van ser capaços de deixar tot un Palència sense anotar durant més de nou minuts