Actualitat

Suport del sector agrari a Veterinària però les cooperatives demanen assegurar el finançament

SEGREcom
01-11-2014
  • Suport del sector agrari a Veterinària però les cooperatives demanen assegurar el finançament

La concessió de la doble titulació en Veterinària i Ciència i Producció Animal a la Universitat de Lleida (UdL) ha agafat per sorpresa molts professionals del sector, segons reconeix Ramon Armengol, responsable de ramaderia de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, encara que ho va valorar positivament assegurant que la ramaderia catalana ho necessitava. No obstant, va explicar que per tenir una facultat de Veterinària potent és necessari assegurar el finançament i prevenir duplicitats amb la facultat de l'Autònoma de Barcelona. "A la UAB haurien d'especialitzar-se en animals domèstics i a Lleida en ramaderia, encara que fa falta sumar esforços entre totes dos universitats."

Així mateix, va assegurar que les cooperatives necessiten els veterinaris i viceversa, de forma que estan oberts a col·laborar amb la nova facultat.

Per la seua part el president d'Asoprovac a Catalunya, Ricard Gòdia, va afirmar que "és el més lògic del món, és normal que la facultat de Veterinària sigui on són els animals". Va assegurar que l'organització col·laborarà al 100% amb la nova facultat, oferint pràctiques als estudiants.

Gòdia va explicar que la falta de veterinaris de Lleida suposa un problema en ocasions en les quals els professionals de Barcelona o València no volen desplaçar-se fins aquí i "hem d'augmentar-los el sou".

D'altra banda, Narciso Pastor, director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA), que acollirà la nova titulació, va celebrar la culminació d'una reivindicació històrica i va destacar que tenen un projecte acadèmic sòlid, estructurat i coherent que podran tirar endavant perquè l'ETSEA sempre ha assumit reptes tant a nivell tècnic com acadèmic.

Pastor no va poder precisar el pressupost del nou hospital veterinari que s'ubicarà a la zona sud del campus ni tampoc el nombre de docents que s'incorporaran, encara que va assegurar que ja han començat a fer les gestions necessàries i que treballen en els detalls per assistir totes les necessitats, com la construcció d'un laboratori sanitari i una sala de necròpsia.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...