Actualitat

Trànsit desautoritza la retirada de punts del carnet a ciclistes

s.d./m.a.m./j.g.s.
21-01-2015
  • Trànsit desautoritza la retirada de punts del carnet a ciclistes

La Direcció General de Trànsit (DGT) desautoritza l'extracció de punts del carnet de conduir als ciclistes denunciats per infraccions. Aquest és el cas d'un lleidatà sancionat per la Guàrdia Urbana per parlar pel mòbil (vegeu SEGRE d'ahir), al qual es va imposar una multa de 200 euros i la pèrdua de 4 punts del carnet.

La DGT va publicar una instrucció el febrer del 2011 en la qual va aclarir que "només es trauran punts quan la infracció es produeixi en el desenvolupament d'una activitat per a la qual sigui necessària una autorització administrativa per conduir", la qual cosa evidentment exclou la bicicleta, que pot conduir-se sense cap carnet. En el cas del lleidatà sancionat, aquest es desplaçava amb bicicleta pel carrer Salmerón i, pel que sembla, molestava els vianants en el moment de la denúncia, segons van explicar ahir fonts properes al cas. Les mateixes fonts van precisar que la denúncia imposada per la Urbana (partint de la llei del 2009, que permetia retirar punts a ciclistes abans de la instrucció de Trànsit del 2011), es derivarà al departament d'Economia de la Paeria i serà aquest òrgan el que haurà de tenir en compte les instruccions de la DGT. Amb o sense extracció de punts, del que segurament no se salvarà el denunciat és de pagar la multa, de 200 euros. En aquest sentit, Jordi Puche, president a Lleida de la Federació Catalana de Ciclisme, es va mostrar a favor de sancionar infraccions d'aquest tipus, que impliquen un risc per a la circulació.

La Paeria va imposar l'any passat un centenar de multes a ciclistes, majoritàriament per circular per carrers de vianants.

cent multes

La Paeria va imposar el 2014 100 multes a ciclistes, la majoria per circular per carrers de vianants

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta