Actualitat

UGT denuncia l'impagament de nòmines a l'hotel Condes

SEGREcom
10-05-2014
  • UGT denuncia l'impagament de nòmines a l'hotel Condes

El sindicat UGT de Lleida va denunciar ahir la situació de la plantilla de l'històric hotel Condes de Urgel de la ciutat davant de l'impagament de tres nòmines que suposaria entre 3.000 i 5.000 euros per a cada treballador, depenent de l'antiguitat i la categoria. Els empleats de l'hotel, que actualment es diu Blue City Condes Lleida, se senten "oblidats" per la direcció al no respondre a les seues demandes, encara que l'hotel continua funcionant i no hi ha problemes de pagament amb els proveïdors.

La secretària d'Organització de Serveis per a la Mobilitat i el Consum d'UGT Lleida, Carme Valls, va assenyalar ahir que l'hotel justifica l'impagament de les nòmines per la falta de diners, "però paguen als proveïdors", va remarcar. Davant d'aquesta situació, Valls va explicar que la situació dels treballadors és "crítica", encara que va afirmar que la direcció no els ha parlat en cap moment d'acomiadaments ni altres mesures com un ERO.

El grup Technology Hotels S.L, amb seu a Madrid i que alhora forma part del grup Blue Bay Hotels & Resorts, es fa càrrec de la gestió de l'hotel Condes de Urgel des del desembre del 2012 i des d'aleshores van començar els retards en el pagament de les nòmines. Concretament, els treballadors denuncien l'impagament de les nòmines del febrer, el març i l'abril, encara que van informar que aquest mes han cobrat 200 euros de la paga extra del gener. L'hotel no té director, segons va confirmar el sindicat, i els 11 treballadors (dos d'ells amb mitja jornada) han d'ajudar-se en les seues tasques perquè l'hotel tiri endavant. Davant d'aquesta situació, el sindicat ha presentat dos demandes contra el grup davant d'Inspecció de Treball i la conselleria d'Empresa i Ocupació, i no descarten mobilitzacions ben aviat.

Aquest diari va intentar contactar amb els responsables de l'hotel sense obtenir resposta.

Un complex històric

El Condes és un dels hotels degans de Lleida fundat el 1960. Té quatre estrelles i 110 habitacions.

mobilitzacions

Els treballadors no descarten mobilitzar-se i ja han denunciat davant d'Inspecció de Treball

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta