Actualitat

Últim adéu a Benet Rossell

SEGREcom
24-08-2016
  • Últim adéu a Benet Rossell

Una emotiva cerimònia civil va omplir ahir al migdia el tanatori de les Corts de Barcelona per donar l’últim adéu a l’artista d’Àger Benet Rossell, mort diumenge passat, als 78 anys, a causa de les complicacions de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) que patia.

Van acudir a acomiadar-lo familiars tant d’Àger i Lleida com de Barcelona, a més d’amics, creadors i autoritats. Entre aquestes, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; el director del Museu Morera, Jesús Navarro, o Antoni Llevot, amic de Rossell des dels anys 80. No van faltar-hi artistes com Jaume Sisa o companys de professió com Frederic Amat o Pere Noguera.

Durant l’acte, alguns dels seus amics, com ara el poeta Carles Maria Sanuy o l’artista Ester Xargay –parella sentimental del recentment desaparegut Carles Hac Mor, amb el qual els havia unit una gran amistat–, van llegir alguns versos, tant propis com del mateix Rossell.

La trobada va acabar amb vídeos en els quals apareixia Rossell. Una de les projeccions, El garrotín del cava, era un divertiment en el qual es podia veure el creador al costat d’algunes de les seues benigrafies animades i en el qual acabava cantant un garrotín.

D’aquesta forma, amb l’entranyable bon humor que el caracteritzava, ell s’acomiadava també dels seus amics. "Ens hem acomiadat del cos de Benet Rossell i ell ho ha fet de nosaltres amb El garrotín del cava", escrivia Navarro, després de conèixer-se la seua mort va descriure Rossell com "un artista total, inclassificable, versàtil i polièdric, responsable d’un dels universos creatius més complexos i agosarats de l’art contemporani espanyol".

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Creus que Lleida és una ciutat segura?