Actualitat

Un altre doblet dels Màrquez

29-06-2014
  • Un altre doblet dels Màrquez

Marc i Àlex Màrquez van repetir el doblet de dos setmanes enrere a Montmeló i van tornar a imposar-se en les respectives categories en el Gran Premi d'Holanda, que es va disputar ahir al circuit d'Assen. El gran, Marc, va sumar la seua vuitena victòria en 8 curses en la temporada de MotoGP, augmentant així el seu marge en el lideratge i igualant el registre d'Agostini el 1971. Per la seua part, Àlex va obtenir el seu segon triomf seguit i amenaça la primera posició de l'australià Miller, ara a només set punts de diferència. La gesta dels germans de Cervera ja supera la dels italians Milani, Alfredo i Albino, que el 1951 van guanyar en les categories de 500cc i sidecars en el Gran Premi de Monza.

Marc va protagonitzar, de nou, una exhibició a Assen, una prova en què només Andrea Dovizioso, segon, li va poder discutir el triomf, i Pedrosa va completar el podi. Amb la cursa declarada en moll, els pilots de la primera línia van sortir amb pneumàtic tou, tret d'Aleix Espargaró, que divendres obtenia la pole. Per la seua part, Valentino Rossi, que havia apostat pels slicks, es va adonar que era una decisió arriscada i va haver de sortir del pitlane després de posar pneumàtics de pluja. En una sortida neta, el gran protagonista va ser Dovizioso, que des del setè lloc va anar remuntant posicions fins a posar-se al capdavant, just davant de Màrquez. Dani Pedrosa va mantenir el tercer lloc, davant d'Aleix, Iannone i Lorenzo. L'estratègia va tornar a deixar-se sentir a falta de 21 voltes. Màrquez i Dovizioso van canviar de moto, mentre que altres, com Lorenzo, van aguantar per agafar la nova. Després del pas per boxes, el de Cervera i el transalpí van seguir amb la seua lluita, fins que a Marc se li'n va anar la moto i va sortir al revolt 9. Dovi ho va aprofitar per traure fins a tres segons d'avantatge. A la volta 16, la pressió de Màrquez va donar el seu fruit i es va posar al davant. El lleidatà va començar a tirar i augmentar l'avantatge sobre els perseguidors, i ja ningú no el va caçar. Al passar per la meta, Marc va simular nadar per celebrar la victòria sobre pluja, la 40 de la seua carrera, de manera que augmenta l'avantatge al capdavant del campionat. El seu company Pedrosa va acabar tercer.

Hores abans, el protagonisme va ser per a Àlex, que es va imposar amb autoritat en Moto3. El lleidatà va aprofitar una caiguda de Jack Miller a la segona volta per situar-se líder. Rins li va discutir el triomf però Àlex no va tardar gaire a recuperar la plaça a l'evidenciar algun problema el seu company d'equip per mantenir el ritme. El desenllaç final estava sentenciat, amb el triomf de Màrquez, davant de Rins, que en l'última volta va saber sorprendre Oliveira i el francès Masbou.

com un peix a l'aigua

Marc, que acumula 40 victòries en la seua carrera, va celebrar el seu triomf 'nadant' a l'entrar a meta

estratègia de cursa

A falta de 21 voltes, Màrquez i Dovizioso van canviar de moto davant de l'absència de pluja

caiguda del líder miller

En Moto3, la clau va ser la caiguda de l'australià, que se'n va anar a terra en la segona volta de la cursa