Actualitat

Un error complica el Mundial

Segre
21-10-2013
  • marquez
    Peu de foto: 
    El canvi de moto de Màrquez.

Un greu error de l'equip Honda va provocar que ahir Marc Màrquez no pogués acabar el Gran Premi d'Austràlia i que Jorge Lorenzo es col·loqués a 18 punts després de guanyar a Phillip Island davant de Dani Pedrosa i Valentino Rossi. Màrquez va entrar una volta més tard -onzena en lloc de desena- del que havia acordat direcció de cursa per canviar de moto, de manera que la desqualificació va resultar gairebé immediata, mentre Lorenzo anava directe cap a la victòria.

Els pneumàtics van continuar sent els protagonistes durant un cap de setmana caòtic per als pilots, que, al no tindre referències prèvies del circuit de Phillip Island després de l'asfaltatge complet de la pista, es van trobar amb una impressionant adherència que els abrasava. Dissabte, després de tots els entrenaments, la direcció va decidir que la prova seria flag to flag, els pilots haurien d'entrar a canviar de moto, obligatòriament equipats amb uns pneumàtics nous de compost dur, entre les voltes 12 i 14 de les 26 a què es va reduir. Però ahir, després dels últims lliures, Bridgestone no va garantir ni aquesta distància i es va retallar la cursa de 26 a 19 voltes, amb canvi entre les voltes 9 i 10.

Fins a la històrica parada (mai no s'havia fet una cursa així en sec en la història de la màxima categoria), Lorenzo comandava la cursa seguit de prop per Dani Pedrosa i Màrquez. El 26 va ser el primer que va entrar, en la volta 9. Una més tard, en la 10, ho va fer Lorenzo. I Màrquez en l'11. En la parada del lleidatà hi va haver el problema. L'organització havia deixat ben clar que no es podien fer més de 10 voltes amb els pneumàtics de sortida i el de Cervera en va fer 10, més tota la següent fins a la parada. La conseqüència va ser immediata: bandera negra. El líder del Mundial, desqualificat. Posteriorment, el cap de Repsol Honda, l'italià Livio Suppo, va reconèixer que va ser un error de l'equip.

Després del canvi, l'ordre era el mateix de gairebé tota la cursa. Lorenzo liderava davant de Màrquez -amb toc inclòs a la sortida del pit stop- i Pedrosa. I després de la desqualificació del 93, Lorenzo no va tindre problemes per imposar el seu ritme i aconseguir la victòria. Darrere d'ells, Valentino Rossi va demostrar que, si un dels tres grans falla, ell hi continua sent. El nou vegades campió del Mundial va guanyar la batalla a Crutchlow i Bautista i va sumar el seu sisè podi de la temporada. Finalment, hi va haver victòria per a Jorge Lorenzo, la primera a Austràlia per a algú que no sigui Casey Stoner des del 2006. Un triomf que, unit a l'error colossal d'Honda, dóna vida a un Mundial que semblava sentenciat.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Creus que Lleida és una ciutat segura?