Actualitat

Una escola de la Seu aconsegueix ingressos al llogar instal·lacions per a festes infantils

cynthia sans
24-09-2014
  • Una escola de la Seu aconsegueix ingressos al llogar instal·lacions per a festes infantils

La falta de recursos fa que cada vegada més els centres educatius se les hagin d'enginyar per aconseguir ingressos extra que reverteixin en l'educació dels seus alumnes. És el cas de l'escola Albert Vives de la Seu d'Urgell, que ha decidit llogar les seues instal·lacions a les famílies amb alumnes inscrits a l'escola perquè celebrin les festes d'aniversari dels nens. El centre cobra 40 euros per cada esdeveniment i posa a disposició dels usuaris els diferents patis, la sala d'actes, els lavabos i el material esportiu. La resta d'aules i departaments queden tancats amb clau.
La iniciativa va sorgir durant el passat curs escolar a proposta del consell escolar i al llarg de tot l'any van recaptar al voltant de 300 euros, els quals van destinar a la compra de patinets per als alumnes d'educació infantil.
El centre no planteja destinar els ingressos a la millora de les instal·lacions, sinó a la compra de material lúdic i didàctic. A part de ser una nova font d'ingressos, els responsables de la iniciativa hi veuen una forma d'atansar les instal·lacions a les famílies dels estudiants i donar al centre una utilitat fora de l'horari lectiu.
Si bé el curs passat l'escola ja va començar a oferir les instal·lacions per a les festes, el boca-orella ha fet que la iniciativa sigui cada vegada més popular i aquest any hi ha caps de setmana en què resulta impossible llogar l'escola perquè està plena. De fet, els més previsors fan la reserva a començaments de curs. En ocasions, i per tal que surti més econòmic, les famílies opten per ajuntar aniversaris, tot compartint espai i despeses.

primera recaptació

La primera recaptació es va destinar a la compra de patinets per als alumnes d'educació infantil

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

L'obertura del turisme estranger al juliol et sembla...