Actualitat

Vacances per créixer jugant

SEGREcom
15-08-2014
  • Vacances per créixer jugant

"Tots els nens tenen dret a jugar, descansar i participar en activitats de lleure pròpies de la seua edat". És l'article 31 de la Convenció sobre els Drets dels Nens i en aquest es basa el treball que està exercint la Fundació Verge Blanca, una entitat sense ànim de lucre que aquest estiu organitza a Lleida un casalper a nens de famílies amb pocs recursos. Sota el títol Vacances per créixer, uns 200 nens participen en aquesta iniciativa que té lloc a les instal·lacions del col·legi Episcopal.

Segons va apuntar ahir el director del casal, Joan Burballa, els 200 participants tenen entre 4 i 12 anys i es reparteixen en cinc torns de 15 dies. La majoria arriben derivats d'entitats com Càritas, els serveis socials o la parròquia de Sant Andreu, que treballa al Centre Històric de Lleida. El casal comença a les nou del matí i dura fins a les tres de la tarda -els nens esmorzen i mengen allà- i s'hi celebren múltiples activitats, jocs d'aigua, esports, tallers i manualitats diverses.

"Amb motiu de la crisi els casals d'estiu estan substituint les colònies, que resulten molt més cares", va afirmar Joan Saura, president de la Fundació Verge Blanca.

En aquesta línia, Saura va recomanar a les famílies apuntar els nens en aquest tipus d'activitats. "És temps de vacances i de fomentar el creixement social", va afegir.

Així mateix, també participen econòmicament en aquest casal la Diputació, la Paeria, La Caixa, la Fundació Godó, Club Lions i la Fundació Educo.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?