Actualitat

Vacunes per a emprenedors

SEGREcom
06-07-2014
  • Vacunes per a emprenedors

El Centre de Vacunació Internacional de Lleida atén cada any entre 3.500 i 4.000 persones, la majoria de les quals són gent que viatja a països tropicals o subdesenvolupats per fer turisme.

Tanmateix, el perfil de l'usuari del centre ha variat en els últims anys i cada vegada són més els que acudeixen a la consulta per motius laborals. Mariola Espejo, responsable del centre, explica que aquest any s'ha notat un increment de lleidatans que volen viatjar a l'Àfrica per obrir negocis.

El mateix passa amb els estudiants que marxen per fer pràctiques. "Quan vénen a vacunar-se t'expliquen que la seua intenció és conèixer la situació i fer contactes per, a l'acabar la carrera, poder quedar-s'hi a treballar", explica Espejo.

Amb l'arribada de l'estiu, el Centre de Vacunació Internacional atén aquests dies majoritàriament turistes que planegen les vacances. Visiten el centre per rebre consells personalitzats de vacunació i tractaments adequats per prevenir malalties com el paludisme. Segons Espejo, les destinacions més sol·licitades aquest any són Tailàndia, Cambodja, Laos, Kènia i Tanzània.

Un altre perfil d'usuari del centre és el de les persones que viatgen als seus països d'origen per visitar familiars o passar unes vacances. En el cas dels africans de Guinea aquest 2013 s'ha notat un descens important de viatgers.

"A començament d'any hi va haver un brot d'Ebola en diversos països de l'Àfrica subsahariana, com Libèria, Guinea o Sierra Leone, i hem notat que part del col·lectiu d'immigrants d'aquests països no viatgen tant al seu país i pensem que és per por d'aquesta alerta", explica Espejo.

El servei de visita, consell i dispensació de vacunes té un preu de 29 euros per pacient a tots els centres de vacunació internacional de l'Institut Català de la Salut. Una visita urgent pot ascendir als 105 euros.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Els protocols covid a les escoles et fan sentir...?