Actualitat

Videoart d’Albert Bayona, en una mostra a Madrid

SEGREcom
16-01-2016
  • Videoart d’Albert Bayona, en una mostra a Madrid

L’artista lleidatà Albert Bayona participarà la setmana que ve en una mostra internacional de videoart a Madrid després que hagin seleccionat una de les seues creacions digitals, un film titulat Cosmonaut, per a la secció oficial competitiva del certamen.

Aquesta creació digital de cinc minuts formarà part del programa oficial de cinquanta peces, seleccionades d’entre 300 de presentades des de 45 països.

La setena edició de la Muestra de Arte Audiovisual Digital y Tecnologías Contemporáneas (MADATAC) se celebrarà del 20 al 24 de gener a l’espai d’art contemporani CentroCentro del Palacio Cibeles de la capital madrilenya.

El film experimental de Bayona compartirà mostra i projecció amb onze creacions més d’onze videoartistes espanyols, a més de representants de països com Itàlia, França, Regne Unit, Polònia, Holanda, Alemanya, Mèxic, Canadà, Rússia, Suècia, Turquia, Brasil, Egipte, Iran o Corea del Sud, entre altres.

Val a recordar que aquesta peça audiovisual de Bayona va ser seleccionada l’estiu passat en la convocatòria que organitzen el portal de videoart Hamaca i el Museu Centre d’Art Reina Sofia de Madrid, gràcies al qual el film es va difondre en biblioteques i mediateques de tot el món i va passar també a formar part de la biblioteca del Reina Sofia.Cosmonaut és un dels recents treballs del videocreador lleidatà, habitual ja en els últims anys als certàmens de videoart més prestigiosos del món. En aquest terreny artístic, Bayona ha treballat amb material de metratge, preses falses i escenes no utilitzades que es guarden per a futures produccions cinematogràfiques, procedents d’arxius d’internet sota llicències sense drets d’autor.

En aquest sentit, Cosmonaut ha fet un pas més en el seu projecte de reciclatge audiovisual creant una petita història amb la qual trenca els patrons establerts i satiritza precisament els treballs audiovisuals digitals com el seu, així com, per extensió, els mitjans de comunicació de l’era digital.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta