Actualitat

Vins de Costers del Segre a examen

SEGREcom
11-03-2015
  • Vins de Costers del Segre a examen

Quants vins de la DO Costers del Segre apareixeran en la pròxima edició de la Guía Peñín? Quins obtindran les millors puntuacions? El secret l'amaga des d'ahir Javier Luengo, responsable editorial i tastavins d'aquest reconegut catàleg enològic que va tastar a la Casa de la Volta de la Seu Vella els 101 caldos lleidatans que els cellers de la província han proposat per a la guia del 2016.

Més de la meitat, 51, van ser negres (fonamentalment dels anys 2012 i 2013), però també n'hi va haver 37 de blancs (bàsicament del 2014), vuit de rosats, tres de dolços i dos d'espumosos. Després de sotmetre cada un a una fase visual, una altra d'olfactiva i, finalment, una de degustativa i després d'una jornada laboral de matí i tarda, Luengo els va puntuar atenent diversos aspectes. "Tenim en compte l'equilibri entre fruita i fusta, si representa la varietat, les sensacions llargues en boca, que sigui sedosa, tingui persistència..." va esgrimir el tastador, que va dur a terme la sessió a porta tancada. Els cellers poden enviar tants vins com vulguin per al tast. En total, els tres tastavins de la guia en degusten gairebé 11.000 de tot Espanya per temporada, que dura des del gener fins al juny.

En el cas de la DO Costers del Segre, la seua presència al catàleg ha augmentat notablement en els últims anys, passant d'uns 78 en fa quatre a més d'un centenar. "És una DO relativament recent i l'arribada de joves elaboradors i viticultors és un tret molt interessant. Imprimeixen aire fresc, estan menys encotillats i tenen menys complexos a l'hora de fer les coses. Fan apostes que podrien semblar arriscades però que donen bons resultats", apunta Luengo. De la DO també destaca que, malgrat l'ampli planter de tipus de raïm, Costers del Segre no encamina la seua producció cap a una varietat, sinó que les conjuga totes.

temporada de tast

Cada any, els tres tastavins del catàleg tasten gairebé 11.000 vins de tot Espanya entre el gener i el juny

Comparteix

Altres notícies del dia