10 anys de col·laboració amb l’Arxiu Comarcal

REDACCIÓ
05-11-2019
  • 10 anys de col·laboració amb l’Arxiu Comarcal

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell vol intensificar la col·laboració que manté des de fa gairebé 10 anys amb l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell, ubicat a Mollerussa. Així s’ha posat de manifest en la visita que el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, ha realitzat aquest dilluns a l’equipament, acompanyat  pel seu director, Daniel Vilarrúbias, i pel gerent del Consell Comarcal, Carles Esquerda.

L’ens comarcal ha ingressat bona part dels documents històrics de la seva titularitat en aquestes instal·lacions, en servei des del desembre del 2009. També ho han fet més de la meitat dels ajuntaments de la comarca del Pla d’Urgell. Per Panadés, la voluntat és fomentar que al llarg d'aquests propers anys es continuï des del Consell amb aquest bon ritme esglaonat d’entrades "per facilitar la recerca i la investigació acadèmica relacionada amb el Pla d'Urgell".

Inaugurat al desembre de l’any 2009, l’Arxiu va entrar en servei amb una capacitat per instal·lar 7.500 metres lineals de documentació i avui compta ja amb quasi 2 km de documentació. La seva gestió és compartida entre el departament de Cultura, l'Ajuntament de Mollerussa i el Consell Comarcal. 

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next