100 beques pels estudiants de la UOC residents en municipis de menys de 2.000 habitants

ACN
Publicat: 
26-11-2022
Actualitzat: 26-11-2022 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • 100 beques pels estudiants de la UOC residents en municipis de menys de 2.000 habitants
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Pixabay)

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha obert la convocatòria de 100 beques per a residents en municipis de menys de 2.000 habitants, segons ha informat el centre en un comunicat. L'objectiu és contribuir a disminuir la bretxa entre camp i ciutat i aconseguir una ruralitat "més resilient mitjançant una acció formativa que estimuli la generació de coneixement especialitzat en els diferents nuclis territorials". L'ajut consisteix en una reducció del 30% de la matrícula i estarà vigent per a dos semestres. Els beneficiaris podran continuar optant a l'ajuda mentre durin els seus estudis. També poden optar a les beques els residents en poblacions de menys de 5.000 habitants amb una densitat inferior a 100 habitants per kilòmetre quadrat.

Segons ha explicat la vicerectora de Competitivitat i Ocupabilitat de la UOC, Àngels Fitó, les beques rurals volen ser una "discriminació positiva per afavorir que persones i territoris no es quedin enrere".  En aquest sentit, el centre ha defensat que l'ensenyament superior en línia suposa una de les eines més eficaces per combatre l'augment de la bretxa camp/ciutat, que a la vegada amplia altres bretxes com la digital, la de gènere o la generacional. Fitó ha asseverat que la universitat en línia és fonamental per construir comunitats rurals més capacitades, emprenedores, cohesionades i cooperatives i per aconseguir-ho s'ha d'aconseguir que les persones no hagin de renunciar a la seva manera de viure en el camp.

Els sol·licitants de l'ajuda han de justificar la vinculació de la seva formació amb al millora i el progrés del món rural. D'aquesta manera, es prioritzaran les sol·licituds de persones amb vocació de quedar-se i desenvolupar el seu projecte professional en el món rural.

Actualment, 10.500 estudiants es formen a la UOC des de poblacions espanyoles de menys de 10.000 habitants, la qual cosa representa un 16,32 % del total.

Comparteix

També t'interessarà