100.000 € per a entitats que defensin els drets humans i la igualtat de gènere

REDACCIÓ
Publicat: 
08-02-2018
Actualitzat: 08-02-2018 9:57
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • 100.000 € per a entitats que defensin els drets humans i la igualtat de gènere

L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament va obrir ahir la recepció de propostes per al Fons Específic, una subvenció amb una dotació econòmica de fins a 100.000 euros dirigida a les entitats de Lleida que treballin en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament, la pau i els drets humans. La iniciativa, en la qual col·labora la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, pretén enfortir el teixit associatiu de les comarques de Ponent que presentin les seues propostes compromeses amb la defensa dels drets humans i la igualtat de gènere, entre d’altres.

Els ajuts econòmics s’enfoquen a reforçar les capacitats de les entitats de Ponent, que els permetran finançar les seues despeses d’estructura, incloses les del personal de les organitzacions i les contemplades per a la formació de la plantilla o el voluntariat. Com a novetat, en aquesta segona convocatòria el Fons permet la subcontractació entre entitats i ONG per maximitzar l’impacte d’algunes accions de sensibilització i conscienciació, la qual cosa podria incentivar la col·laboració entre entitats.

Així, i gràcies al conveni de col·laboració firmat entre l’Agència Catalana per a la Cooperació al Desenvolupament i la Coordinadora d’ONGD de Lleida, serà aquesta última l’encarregada tant de gestionar les tasques administratives com de fer el seguiment tècnic i econòmic de l’execució dels projectes presentats per les organitzacions lleidatanes juntament amb una auditoria externa que durà a terme la rendició de comptes.

Aquesta és la segona vegada que la Generalitat de Catalunya obre aquest tipus de convocatòria per a les comarques de Ponent gràcies a una tasca encarregada el 2015 per part de les Coordinadores Territorials (Lleida i Girona) amb la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament.

En la primera edició del Fons Específic van ser 7 les entitats lleidatanes que se’n van beneficiar: Garrigues Cooperació, ACDC Lleida.Cat, Fundació Ferreruela Sanfeliu, Fundació Lleida Solidària, Federació d’Associacions de Veïns de Lleida, Alpicat Solidari i l’Associació Unesco Lleida. Des de la Coordinadora lleidatana s’espera que aquesta iniciativa aporti vitalitat al sector, tenint en compte l’escenari que, asseguren, és de mínims pressupostaris històrics per part de les administracions locals a Lleida en l’àmbit dels drets humans.

Comparteix

També t'interessarà