12 anys de presó per l'acusat d'agredir sexualment la neboda dels 16 fins als 19 anys a Lleida

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
27-03-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • 12 anys de presó per l'acusat d'agredir sexualment la neboda dels 16 fins als 19 anys a Lleida
    Peu de foto: 
    Laura Cortés (ACN)

L'Audiència de Lleida ha condemnat a 12 anys de presó l'acusat d'agredir sexualment la neboda des dels 16 fins als 19 anys. La Sala ha donat credibilitat al relat de la víctima, que considera reforçat amb altres testimonis, com una amiga, el germà, i també les psicòlogues que l'han tractat. La Sala considera provat que el tiet aprofitava que es quedava a soles amb la noia a casa dels pares, a Lleida, per fer-li tocaments i obligar-la a mantenir relacions sexuals. La sentència de l'Audiència també inhabilita l'home durant 18 anys per a qualsevol feina que impliqui el contacte amb menors d'edat, li imposa 6 anys de llibertat vigilada, li prohibeix comunicar-se o acostar-se a la noia durant 13 anys i l'obliga a indemnitzar-la amb 10.000 euros.

Les agressions van passar a Lleida des del 2016 fins al 2019. Els fets es van destapar uns mesos després que morissin els pares de la víctima, amb poc temps de diferència, quan la noia, de festa major, va prendre alcohol i drogues i va acabar a l'hospital. Segons va explicar ella mateixa al judici i va confirmar una amiga, la víctima va explicar que s'havia pres un còctel de drogues perquè volia morir-se perquè el seu tiet abusava d'ella des de petita.

La psicòloga de l'Equip d'Atenció a la Víctima (EATAV) va declarar que el relat de la noia era "creïble" i va dir que l'home es va aprofitar de la seva vulnerabilitat i situació familiar. El germà de la noia, l'únic de la família que la va creure, va dir que el tiet els ha "fet malbé la vida" perquè era en qui confiaven.

El ministeri públic considerava provat que l'acusat va començar fent-li tocaments i va anar pujant de to fins a violar-la. En canvi, l'home va negar els fets i la defensa en demanava l'absolució en considerar que existien contradiccions en la declaració que la noia va fer en fase d'instrucció i el que havia dit al judici. Finalment, l'Audiència de Lleida ha condemnat l'home per un delicte continuat d'agressió sexual amb penetració.

Comparteix

També t'interessarà