120 sol·licituds d’ajuts a Protecció Civil pels danys ocasionats per la DANA a Lleida

REDACCIÓ
25-11-2019
  • 120 sol·licituds d’ajuts a Protecció Civil pels danys ocasionats per la DANA a Lleida

La Unitat de Protecció Civil de la Subdelegació del Govern a Lleida ha rebut 28 sol·licituds per part d’ajuntaments de les comarques de Les Garrigues, Pla d’Urgell, La Segarra i Segrià per tal d’acollir-se als ajuts previstos en el Reial Decret 307/2005 que regula les subvencions davant de determinades necessitats derivades de situacions d’emergència o de tipus catastròfic.

Aquest Reial Decret contempla ajudes a corporacions locals, unitats familiars o particulars, comunitats de propietaris i establiments industrials i comercials per fer front a les despeses d’emergència ocasionades per la gota freda.

A més a més de les sol·licituds presentades per ajuntaments, cal afegir també les 2 sol·licituds d’ajuts presentades per la Mancomunitat d’aigües de Les Garrigues i el Consell Comarcal de Les Garrigues, 85 sol·licituds presentades per particulars, així com 5 sol·licituds per part d’establiments industrials o comercials.

El termini per presentar les sol·licituds va finalitzar dissabte, dia 23 de novembre i la Direcció General de Protecció Civil del Ministeri d’Interior té sis mesos per resoldre-les.

Els 28 ajuntaments que han presentat sol·licitud d’ajut són els de Palau d'Anglesola, el Poal, Arbeca, Vinaixa, l'Espluga Calba, Vilanova de l'Aguda, l'Albagés, les Borges Blanques, Miralcamp, Bell-lloc d'Urgell, Golmés, Fondarella, la Floresta, Linyola, Puiggros, la Pobla de Cèrvoles, el Cogul, Vila-Sana, Fulleda, els Omellons, el Vilosell, Puigverd de Lleida, Lleida, Montornés de Segarra, Sidamón, Juneda, l'Albi, Torregrossa, Cervià de les Garrigues.

Pel que fa les sol·licituds presentades per unitats familiars o particulars, la majoria corresponen a veïns de Les Garrigues: 45 són de l’Albi, 19 de Vinaixa, 10 d’Arbeca, 7 de Vila-sana, 3 de Lleida i 1 de Vilanova de Bellpuig.

La majoria d’ajuntaments han presentat les sol·licituds per via telemàtica en l’aplicació web de la Direcció General de Protecció Civil del Ministeri de l’Interior, mentre que les sol·licituds per part dels particulars i d’establiments comercials o industrials s’han presentat davant el Registre General de la Subdelegació del Govern.

Des de l’endemà mateix de la DANA, 22-23 d’octubre, la Subdelegació del Govern a Lleida ha ofert la seva col·laboració i la dels tècnics de Protecció Civil per informar, assessorar i resoldre qualsevol dubte o aclariment en relació als formularis de les sol·licituds. A més a més, el subdelegat del Govern va remetre a començaments de la setmana passada una carta a tots els ajuntaments afectats reiterant la col·laboració de la Subdelegació i recordant la finalització del termini de presentació.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Seguiries estrictament les restriccions d'un nou confinament?