1,2M€ invertits en un pla de reurbanització del casc antic d'Alpicat

REDACCIÓ
Publicat: 
18-02-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • 1,2M€ invertits en un pla de reurbanització del casc antic d'Alpicat
    Peu de foto: 
    Ajuntament d'Alpicat

L’Ajuntament d’Alpicat ha inaugurat aquest diumenge la tercera de les cinc fases que formen el projecte de reurbanització del casc antic, en el que és una aposta decidida de l’equip de govern per la reforma i millora d’aquest espai, en el qual ja s’han invertit, entre les tres fases executades fins ara, més d’1'2M€.

L’acte inaugural, que ha tingut com a punt de trobada la plaça de l’Església, tot i que s’ha desenvolupat per diferents carrers, ha comptat amb la presència de l’alcalde Joan Gilart, del president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, i de l’alcalde Benavent de Segrià, Antoni Carré, a més de regidors i regidores membres de la corporació municipal. També hi han assistit les Pubilles i Hereus d’Alpicat.

Aquesta tercera fase de les obres es va posar en marxa el passat mes de setembre i preveia un període d’execució de tres mesos que, finalment, s’ha allargat a quatre. L’actuació ha suposat intervencions en diferents trams dels carrers del Raval, Major i Concòrdia, on s’ha procedit a la renovació i modernització de tots els serveis i a la substitució de tot el paviment. També s’ha executat la renovació de les escales del carrer del Raval, una via en la que, a més, s’ha millorat l’accessibilitat dels vehicles, habilitant-lo per al trànsit rodat. L’actuació ha comptat amb un pressupost de 412.712 euros i s’ha finançat amb recursos propis de l’Ajuntament.

Joan Gilart ha destacat “la voluntat ferma” del consistori per “revitalitzar i millorar el casc antic” alpicatí, tot plegat dins un pla de reurbanització de la zona que es ve desenvolupant des que, ja en anteriors mandats de l’alcalde, concretament a partir de l’any 2017, es va posar en marxa la primera fase. Per a Gilart, el conjunt de les actuacions ve a “donar resposta al deteriorament que, arran del pas del temps, pateix aquest espai tan emblemàtic de la població” com és el casc antic, i esdevé “una actuació de força transcendència que ha d’anar en benefici de tots” els alpicatins i alpicatines.

Ara, un cop executades les tres primeres fases de les cinc previstes dins el pla de reurbanització del casc antic, la inversió conjunta ja supera els 1,2M€ euros. Actualment està en fase de redacció la quarta fase, que es preveu que s’executi l’any vinent i que actuarà en trams dels carrers Mercè, Major i Presó. En aquest cas, l’inici de les obres està previst per al 2025.

Comparteix

També t'interessarà